2014. november 22., szombat

Miért pont GosziBlog?

Hétfő este. Pesztós melegszendvicset sütöttem, Kék fényt néztem, meg egy újabb hülye magyar krimit az M3-on. Igen, annyira rossz volt, hogy az tette zseniálissá. Na jó, ez azért ebben a formában túlzás.:)
---
Kedd reggel papírtasakban kaptam a zsemlét a kisboltban. Ami a boltból kilépve annak rendje és módja szerint kiszakadt. Egy néni odafutott, segíteni akart összeszedni. Mivel éppen odaért a busz, mondtam neki, hogy inkább menjen, miattam ne késse le a buszt, a zsemlék a pocsolyából úgyis a kukában kötnek ki. 
Aztán mint egy szar amerikai vígjátékban, jött egy hajléktalan biciklivel, és kikapta a kaját a szemetesből...
Egy másik járdán meg egy másik biciklis majdnem elütött...:O 
Mivel hétfőn nem dolgoztam, kedden volt hétfői hangulatom. Amikor virtuális élettársam megjegyezte, hogy előző nap fogorvosnál volt, én simán visszakérdeztem, hogy ki az a fogorvos, aki vasárnap rendel. Aztán rájöttem.:)
*
Terveztem/tervezek egy különkiadás-bejegyzést. Pozitív hangvitel, jókedv, ilyesmik. Kedden szerettem volna megírni, aztán elmaradt... 
Történt, hogy Kata barátosném felhívott, hogy meghalt egy közös ismerősünk, és nem akarta, hogy máshonnan tudjam meg... 
Ismerős, barát, haver... Igazándiból teljesen "mindegy". 
Egyszer találkoztunk, egy közös barátunk szülinapi buliján. Sokat beszélgettünk-hülyéskedtünk, nagyon jó fej volt. Bejelölt facebookon, követtük egymást online "tevékenységét". Én vártam a következő sörrentést. 
Amire már nem fog sor kerülni... 
Nyugodj Békében Andris!
*
Meló után az Árkádba mentem. Vettem egy új gyári töltőt a telefonomhoz, és szerencsére ezzel megoldódott a probléma.
A szemüvegem szárát pedig megigazíttattam, és rendeltem még egy szemüveget, biztosításomnak köszönhetően 75%-os kedvezménnyel. 
Itthon lakótársammal kávé, beszélgetés volt a további program. Aztán döglés. Néztem volna a magyar-orosz focimeccset, de bealudtam rajta. Túl sokat azért nem vesztettem. 
---
Szerda. Nem kaptam reggel sportot a kisboltban. Túléltem. Meló után meg Harcsival és Atival kávéztunk a Hollóban. Jó volt.:)
Itthon pihi, mp3, és ennyi. 
Erről a napról nem sokat jegyeztem fel!:) 
Ja: a Hollóban egy lánytársaság iszogatott mellettünk, és nagyon jó kedvük volt...:)
---
Csütörtök. Nem tudom, meséltem-e már, hogy miért hívják a blogot GosziBlognak. Mert Goszi vagyok, egyértelmű. Vagy mégsem? 
Egykori kollégám, jóbarátom, tesómék vőfélye hívott GosziGabinak. Tetszett ez egyedi becenév, így anno beemeltem blogom címébe. Részben. Mert a GosziGabiBlog azért valljuk be, elég necces lenne!:)
És mostanra elég sokan Goszinak szólítanak. 
És mégis az a furcsa, hogy valakinél az lep meg, ha így szólít, megint más esetében azon lepődök meg, hogy nem. Fura.:D
Délután egy időre kimaradt a vodafon-hálózat. Mókás volt, azt hittem, hogy a telefonom adta meg magát, fel kellett lépnem az origóra, hogy megtudjam, hogy nem az én készülékemben van a hiba.:)
A délután-este ejtőzéssel telt.
---
Péntek. Úgy látszik, ez a furcsaságok hete. Furcsa, hogy van egy-két olyan emberke az életemben, akikkel még alig-alig beszélgettünk, mégis nagyon közel érzem őket magamhoz. Mármint mintha évtizedes személyes ismeretség lenne köztünk. Vagy mi a szösz...:)
De az is furcsa, hogy valaki pár hónapig része volt az életemnek, és amikor újra feltűnik, egyszerűen nincs számára mondanivalóm. 
Az pedig nem nem furcsa, hogy valakit egy beszélgetés bejelölök facén, második csevejünk alkalmával közli, hogy olvasgatta a blogomat. Vagyis annyiban furcsa, hogy ő így azért "ismer" engem valamennyire.:)
Jó kis nap volt ez a péntek. Kolleginát megleptem egy sütivel, és tök jó érzés volt, hogy örült neki.:)
Melóban elég kemény hajtás volt, de egy kis e-mailes poénkodás is belefért.:)
Kollégám hazadobott, időben hazaértem, de már semmi emlékezeteset nem csináltam. Ja, lakótársammal kávéztunk, de ez alap.:)
---
Szombat. Lakótársam ment dolgozni, ahogy megbeszéltük, fel akart kelteni kávézni, de nem járt sikerrel. Azért elindulása előtt még találkoztunk.:)
Délelőtt kimentem a piacra. Vettem egy pici válltáskát, kesztyűt, meg sapit. Nagyon rendesek voltak az eladók, emlékeztek rá, hogy utóbbi kettőt nemrég vettem már náluk, kedvezményt adtak, mikor megtudták, hogy ellopták, és azért kell újra megvennem őket. 
Fater kérésére lábast is kerestem. Vagyis csak árat kérdeztem. Egy "jóvágású" cigányember 15 ezerért kínálta portékáját, majd lement egészen 9 ezerig, aztán egy váratlan húzással megkérdezte, hogy milyen telefonom van. Ekkor már menekülőre fogtam. Később is utánam kiabált. Vicces volt, mondták neki, hogy be van dugva a fülem. Ami igaz is volt, csak a zene nem volt bekapcsolva.:D
Egy másik ürgénél 8500 volt a lábas, odaadta volna 8-ért, de azonnal. Mondtam neki, hogy csak érdeklődöm. Nem volt neki elég. Mondtam, ha kocsival leszünk, lehet, hogy megveszem, vagy ha egy leányzó lesz velem, aki velem ellentétben nem csak arra használt egy fazekat, hogy mert belőle...:D
Aztán mondtam neki, hogy értse meg, hogy mozgássérült vagyok, nem tudom buszon hazavinni a 15 literes fazekat, mert nem tudok kapaszkodni. Ekkor pedig elnézést kért. 
Nem maradt ki a sült kolbász sem. Kávét is ittam, jó törzsvendég módjára. A jóember meglepődött, hogy egyedül vagyok.:)
Meg vettem egy kézi habverőt is. Pudingot tervezem csinálni, de sajna csak egy liter tejem van felesleges. Az meg nem felesleges. 
Szeretek piacra járni. De egyedül tényleg nem az igazi...
Árkád. Vettem péksütit. Előttem egy faszi két kávét, aminek elkészültéig kilépett a sorból körülnézni. A helyet kihasználva a pultba kapaszkodva meg akartam lesni, hogy milyen zsemlék vannak. A jóember ezt észrevette, majd meglepetésemre rám mordult, hogy aszongya ő volt ott előbb. Mondom nem mondod baszki. 
Aztán hazajöttem. 
Pihentem, tévéztem, beraktam egy mosást. 
Most majd teregetés, gázóra-bediktálás, fürcsi, vacsi, pihi. 
Holnap lehet elnézek az Árkádba, kettőt fizet-hármat kap cipőakció van, de erre még alszom egyet. Meg boltba is kéne menni. 
Délután Forma-1-szezonzáró, ami kb. nem érdekel. Jaj, de fáj ezt leírni...
Este ETO-Debrecen. Végülis rangadó, csak nem úgy, ahogy azt a szezon előtt gondoltam. A jövő héttől pedig Vasile Miriuta lehet a vezetőedző, kíváncsian várom.:)
A jövő hét nem lesz gyenge. Hétfőn mozgifoci, szerdán tesómmal élményfürdő, csütörtökön meg ha jól tudom Hosszú Katinka dedikál az Árkádban. Utóbbiról majd Harcsival egyeztetek...:)
Meg nem kizárt, hogy németóra is lesz, de ez még kérdéses. 
Majd úgyis mesélek!
De mára ennyi. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;)

Nincsenek megjegyzések: