2013. január 16., szerda

Kicsit megkésve

Szokás szerint vasárnap terveztem posztolni, de akkor elmaradt. Ennek oka pusztán annyi, hogy lusta disznó voltam. De azért történt egy s más, hétvégén pedig megint nem nagyon lesz időm, szóval most pötyögök egyet.:)
Szóval... két héttel ezelőtti vasárnap. Pihenés, punnyadás, semmittevés. Este pedig Naplót néztem, és megkönnyeztem a Weisz Fanniról szóló riportot. Nem semmi ez a lány! Tvrtkot meg egyszerűen nem tudom hová tenni. Kicsit olyan "jóllakott kisikolás"-feelingje van. Aki mindenhol hangoztatja, hogy haditudósító volt a délszláv háborúban, megjárta Észak-Koreát, Csernobilt, hazahozta az "utolsó magyar hadifoglyot" Tatárföldről. És mégis felnézek rá, és becsülöm, mert haditudósító volt a délszláv háborúban, megjárta Észak-Koreát, Csernobilt, hazahozta az "utolsó magyar hadifoglyot" Tatárföldről. 
Érdekes, na! :)
---
Hétfőn derült ki, hogy a jövőben nem a kétszeres BL-győztes portugál Paulo Sousa lesz a Vidi edzője. Ennek örültem, mert kárörvendő vagyok.:)
Ismét Messi kapta az Aranylabdát, sorozatban negyedszer. Barca-drukkerként ennek is nagyon örültem, és kaján vigyorral olvastam a negatív kommenteket. Jó, oké, Iniesta is megérdemelte volna. C. Ronaldo szerintem nem.:P De a kulcsszó: ez egy szubjektív szavazás, az eredményt nem objektív mérőszámok adják meg. És ha CR emberileg, vagy bármi más okból nem szimpatikus a szavazóknak, hát "selber Schuld", ahogy a művelt francia mondja... ;)
Ja, és A Forma-1 kommentátori székében Szujó Zoltán váltja Mezei Dániel. Hiphip hurrá!:)
---
Kedd. Megint felírtam magamnak, hogy szundi. Ja, hát már valóban le kéne szoknom erről a szundi-gombról, teljesen felesleges, és a saját idegeimre megyek, hogy 10 perces adagokban akár másfél órát elszundizok reggelente...:( :)
Katával találkoztam volna, de ez sajna elmaradt, így itthon voltam, amikor tesóm megérkezett. Egy hétig volt itthon. Gyerekek! El nem hiszitek, milyen sokat jelent(ett) "nemegyedül" lenni, esténként tévézni-beszélgetni-hülyéskedni valakivel. Mint egy terápia, olyan volt!
Ezen a napon derült ki egyébként az is, hogy a nyári Magyarország-Izrael meccsen történt nézőtéri antiszemita megnyilvánulások okán a márciusi Magyarország-Románia VB-selejtezőt zárt kapuk mögött fogják rendezni. 
Pff... Na, ez azért elég rendesen kiverte nálam a biztosítékot... A téma még jó sokáig aktuális lesz, ezért erre szerintem - anyagtorlódás okán - majd még egy kéőbbi posztban visszatérek. Ugyanígy fogok bővebben reflektálni - befosok, miket nem írok... :) - egykori iskolám, a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon középiskolai részlegének tervezett bezárásáról. Szégyenteljes döntés lenne. A kedves illetékesek szüljenek sünt. Farfekvéssel. 
Bayer Zsoltról is akartam írni. Alapvetően nem normális a fazon, meg elég durván fogalmazott, de a lényeget érti, aki akarja. Szerintem.:)
---
Szerdán este Gergő kollégámmal elmentünk bevásárolni. Tök jó volt, azt leszámítva, hogy egy rokiparkolóban Mercivel parkoló nyanyán felhúztuk magunkat.:)
Este pedig tesómmal szétbontottuk az "audiovizuális rendszert", normálisan bekötöttük a digidobozt, később vettünk kábelt, így újra bekötöttük a PlayStationt, és nyugdíjaztuk a videót...:( 
---
Csütörtök. Hm... Nem szeretem a rossz híreket. Ha egy ismerősömről hallok ilyet, ami persze engem is megráz, nem az az első dolgom, hogy ezt továbbadjam. Még egy olyan embernek sem, aki közös ismerősünk, és tudom, hogy érdekli, hogy mi történik azzal a bizonyos másik emberrel.
Diszkréció is van a világon. És sajnálom, ha ezért valakinek csalódnia kell bennem...
---
Pénteken tesómmal kiválasztottuk és megvettük a mosógépemet. Este meg a National Geographic-on néztünk légikatasztrófákról szóló dokumentumfilmeket. Szerencse, hogy nem terveztem repülőutat a közeljövőben...:)
---
Szombaton korán reggel kimentünk bátyámmal a piacra, és ettünk finom sült kolbászt, ropogós friss kenyérrel. Futottunk egy kört, aztán jött a már említett Gergő kollégám, és segített hazahozni a mosógépet. Mármint tesómnak, én csak néző voltam.
Este megcsináltuk az ajánlott "üres mosást", bár a gép szétszerelése sem volt egyszerű, mármint nem egészen úgy és annyi csavart kellett kivenni, ahogy az eladócsávó elmondta.:)
---
Vasárnap tesóm Editéknél volt disznóölésen. Én blogolás után Écsre menetelt terveztem, de mindkettő elmaradt. Mondom, semmi más oka nem volt, kitört rajtam a lustaság. Még a benzinkútra sem mentem el újságért. Ez azért jelent valamit!:)
Délután aztán bátyámmal kimentem Écsre, kinéztünk apánkhoz, persze Sportot vettem a vasútállomáson.:)
Elég hamar visszajöttem, nem akartam hétfő reggel Écsről munkába indulni....
Vasárnap volt az az ünnepség Norvégiában, amelyen Gyurta Dániel olimpia aranyérmének másolatát - egy norvégül megtartott beszéd után - átadta elhunyt riválisa családjának. Gyönyörű gesztus!
Nyílt titok, hogy Dani Győrbe udvarol, "elég magas szinten". És egy netes fórumon olvastam, hogy az "érintett" városrészben élők tudnának mesélni róla, hogy Dani milyen nagyképű...
Pff... Biztos nem köszön előre mindenkinek... Mást tényleg nem tudok elképzelni!:)
---
Hétfő. Meló után tesóval meg apámmal biztosítóban jártunk. Elég fárasztó volt, de mivel ez ugye alapból nem egy vidám téma, erről nem írnék bővebben.
Aztán aput hazavittük Écsre, majd visszajöttünk, és a plázában ettünk jó kis olaszos vacsorát. Nagyon finom volt.:)
"Sporttörténeti esemény": bár vettem reggel Nemzeti Sportot, meló előtt nem néztem bele. Este meg már olyan fáradt voltam, hogy átlapozni sem volt energiám. Így aznap kimaradt az újságolvasás...:)
---
Kedden bratyóm visszament labancföldre.
Hazaérve én pedig először használtam az új mosógépet.
Először segítséget akartam hívni, de egy kollegina még délelőtt tartott nekem egy lelki fröccsöt, hogy németből fordítok, meg használok egyéb műszaki cikkeket is, csak nem foghat ki rajtam egy mosógép.
Hát, nem is fogott, szerencsére tökéletesen sikerült az első mosás. A gép nem romlott el, a ruhák nem mentek szét, és teregetés közben sem törtem össze semmit. Kezdetnek nem rossz.
---
Ma bankban voltam ügyintézni, meg postán is. Elfáradtam.
Egyik kolléganőm megkérdezte, hogy nem furcsa-e, hogy most mindent egyedül kell intéznem/csinálnom.
De igen, furcsa.
De ennél sokkal rosszabb, hogy már nem tudok hazamenni Anyuhoz, nem ehetem, amit főz, nem mesélhetem el neki, ha valami jó dolog történik, nem sztorizgat a munkatársairól... Ehhez képest egy mosás vagy csekkfeladás semmi...
Ja, és nem kell "mindent" egyedül, tesóméknak, és barátaimnak köszönhetően! Nagyon hálás vagyok Nektek!
---
Holnap privát üzenet-elmaradásaimat pótolom, pénteken meg a szokásos vacsora mozgássérült sportolókkal a Marcal Étteremben.
Szombaton este szülinapi parti! Huh... 15 helyet foglaltam, de annál többen leszünk, kocsmáros úr megnyugtatott, hogy megoldjuk!:)
Esetleg egy kis táncitánci is belefér majd, de a lehetőségekhez képest szolidan, mert vasárnap délután Harcsi barátom diplomaünneplő ebédjére vagyok hivatalos!:)
Huh, szóval lesz itt program bőven!:)
Jesszus, mennyit írtam?!:O
Gyorsan be is fejezem!
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;) 

Nincsenek megjegyzések: