2008. október 21., kedd

Lajosunk megmondta. Kétszer.


A Forma-1-et nem véletlenül nevezik az autósport királykategóriájának. Csúcsteljesítmény a versenyzőktők, gyártóktól, példátlan hangulat a szurkolóktól. A háttérben pedig újságírók, marketingesek, PR-osok hada dolgozik. Bernie Eclestone nem véletlenül mondta korábban, hogy sportágából egy néger, egy kínai, és egy nő hiányzik. Lauda szerint pedig majmok is tudnának lassan F1-es autót vezetni. (Nem, ne tessék rosszra gondolni... :) )

Na, tavaly év elején megérkezett Lewis Hamilton. A pedigré tökéletes: színesbőrű, szegény családból az öccse mozgássérült (a bátyámé is vazz... :) )... Tehát szeretnivaló. Elvileg. A legenda szerint 11 éves gokartosként közölte Ron Dennis-szel, hogy egyszer nála fog versenyezni. A csapatfőnök pedig egyengette karrierjét, aki aztán zöldfülő kezdőként, a mezőny egyik legjobb autójában, egy kétszeres világbajnok csapattársaként mutatkozhatott be a száguló cirkuszban.

Szépen aztán jöttek az eredmények is, meglepően jó, és kiegyensúlyozott teljesítmény.

Jöttek a milliók is a bankszámlára, meg a kölcsön Merci apucinak. Az ágyikóba pedig Naomi Campbell, és nem sokkal utána Nicole Scherziger (Zsoca: bulvárosodok! ;) )

Ééés persze a csipa is kinyílt. Két friss nyilatkozata számomra pályafutása legemlékezetesebb "Teljesítményét" jelentette.

Az egyikben példaképéről, Ayrton Sennáról állapította meg, hogy jobb nála. A 161 futamon 65 pole positiont elérő, háromszoros világbajnoknál. Aki egy jelenség, egy egyéniség volt, örökre beírva magát a a sportág történetének nagyjai közé. Lewisunk hozzá hasonlítja magát, két szezon után... Ayrton ilyen sajtóval a háta mögött hol lenne, Te jó ég...

A másik: Alonso szerinte okkal mérges rá, mert tavaly megverte. Hát nem tudom. Alonso mogyoródi "durcija" valóban feltűnő volt, de Hamilton csapatnál betöltött szerepét ismerve talán kijelenthető: lehet, hogy a háttérben nem a kétszeres világbajnokra épült a csapat. Alonsónak pedig erre szüksége van, valljuk be. Mondjuk Hamiltont is megnézném mondjuk Vettel, Rosberg, vagy Kubica csapattársaként. De szerintem ő bőven meg van elégedve a "Tánczos Gábor-hasonmás" (miért, nem az?:) ) Kovalainennel...

Hamilton tehát picit visszavehetne az arcból, persze a VB-t nyer, gratulálni fogok neki innen a távolból. De örülni nem fogok.

Nincsenek megjegyzések: