2015. február 5., csütörtök

A legeslegújabb kis földlakó

Vasárnapig van puskacetli.:O Rögtönzök. Megoldom. I can do it!:)
---
Szombat. Vacsorára megettem Muci néni szamócás tejberizsét, ami nagyon finom volt. A hátizsákom mondjuk telement szamócával, csak egy kis kefir hiányzott. Ezt a poént vétek lett volna kihagyni.:)
Utána nem tudom pontosan milyen indíttatásból kifolyólag, de youtube-on megnéztem két Derrick-epizódot. Közben egy kolleginával folytattunk érdekes szemantikai diskurzust a női nemi szervről. Vagina-dialógus.:D
---
Vasárnap. Reggel elmentem a Lidlbe bevásárolni, kicsit túlvállaltam magam, túl sok mindent vettem, de szerencsére se a hátizsákom, se a szatyor nem szakadt el.:)
Délelőtt még reklamáltam apánk nevében kábeltévé-ügyben, és nagyon bejött a hangom az ügyintéző csajnak. tudom. Érzem. 
Aztán pihi, majd elkészítettem életem első pudingját, babapiskótával és banánnal felturbózva. Finom volt, még vacsorára is azt ettem. 
Délután annyira unatkoztam, hogy rendet raktam a ruhás szekrényeimben. Zokninak párosítottam, megtaláltam egy elveszettnek hitt fürdőgatyát, a pólók között a kupac alján pedig olyan elfeledett darabokra leltem, amiket a hajtogatás jellegéből ítélve még Anyu mosott/vasalt ki utoljára. 
A Super Bowl-t nem néztem, a kézilabda VB-döntőt viszont részben igen. Örülök, hogy nem Katar nyert.:)
Meg ugye a Forma-1 téli tesztjei is megkezdődtek, kezdtem érezni ama bizonyos bizsergést.:)
----
Hétfő. Nyűgös-fejfájós nap, délutáni csendespihenővel, esti kávékkal. Na meg persze Kék fény. 
Ja: kollégámat helyettesítve ki kellett osztanom bizonyos dokumentumokat, és már csak egy kolléganőmé maradt nálam a fiókban. Azt ígérte, kedden délután jön fel érte. Ennek még lesz jelentősége.:)
---
Kedd. Már nagyon vártam a kisbaba érkezését. Egy kolléganőm is már annyira izgult, hogy telefonszámot cseréltünk, hogy első kézből értesülhessen a fejleményekről.:)
Ebéd után folyt a munka a maga megszokott medrében. Megérkezett kollegina a papírokért. Egy lezser mozdulattal benyúltam értük a fiókba: és a papírok nem voltak meg...:O 
Átforgattam az összes fiókot, sehol semmi. 
Épp készültem idegbajt kapni, mert el nem vittem, más meg biztos nem vette ki, miért is tette volna? 
Közben megszólalt a telefonom. Tesóm hívott, hogy megszületett a kisfiú...:) 
Márk 3154 grammal, 51 cm-re 13:05-kor jött a világra, és épp nézegetett jobbra-balra.:) Én pedig majdnem elbőgtem magam örömömben.:)
Hamar elköszöntünk, folytattam tovább a papír keresését. 
Meglett, mert kollégám tanácsára kivettem a fiókot, és a papír valóban be volt csúszva alá... Jövő héten nagytakarítok az íróasztalom fiókjában!:D
Fél 3-ig voltam melóban, Pista kollégám hazadobott. 
Lakótársammal el is kezdtünk áldomást inni a legeslegújabb kis földlakó érkezése alkalmából. Közben persze egy-két rokont én is értesítettem telefonon, meg fényképet is küldtem egy-két ismerősömnek. 
Annyira gyönyörű baba!:$ Mondom ezt én, aki nyilván elfogult vagyok, de mások is hasonlóképp vélekednek!:)
Folyt a sör patakokban, és a karácsonyra kapott körtés Áldomás-rakétát is megittam, amit erre az alkalomra tartogattam.:)
Közben mit sem sejtő kolléganőm viberen egy kedves játékra hívott. Küldött négy szót, amiből verset kellett fabrikálnom. Mivel elsősorban azért a próza a szakterületem, és eléggé "elfoglalt" voltam -édes teher...:)-, ezért nekem csak tegnap este sikerült verset írnom. 
Kollegina tőlem az alábbi teljesen adekvát négy szót kapta: nagybácsi lettem ma délután.
Pár perc múlva az alábbi szösszenetet olvashattam telefonom kijelzőjén: 
"A világ ma nagyot változott, 
egy kisember rácsodálkozott,
áldott lett ez a nap, 
nem is kell hozzá pap. 
E délután a legszebb, 
felhőkön járok... vagy messzebb.
Érzi minden sejtem:
Nagybácsi lettem!"
Megkönnyeztem....:)
Közben sörrentés, telefonok, messenger... 
Este 9-re elfogyott az összes sör... :(
Fürödtem, kajáltam, este 9-kor nyugovóra tértem. 
---
Szerda. Elfelejtettem ébresztőórát beállítani, ennek ellenére hajnali 4-kor felébredtem, és fel is keltem. 
A fáradtságot leszámítva teljesen jól voltam, így aztán időben bementem dolgozni. Főnököm engedélyt adott, hogy később menjek... Amikor megtudta, hogy beértem 6-ra, csak annyit mondott, hogy nem vagyok normális. Ezt persze eddig is tudhatta.:)
Közben a köz nyomásának engedve megosztottam első babázós képemet.:P
Igazából nagyon szeretnék kitenni a picurról is egy fotót, szeretnék "eldicsekedni" vele, de nem akarom kisajátítani tesómék örömét... Kis türelmet kérek!:)
-Milyen az élet? Érdekes, de a kisfiú mellett a legbüszkébb jelenleg talán egy lányra vagyok. Aki egyébként nem a párom. De örülök neki, hogy jelen van az életemben. Ő tudja, én tudom, és ez elég. Szerintem. Zárójel bezárva.-
Anyu halála óta várom, hogy valami igazán jó dolog történjen kis családunkban, és ennél jobb nem történhet. Ennyi elég.:) 
Azért lesznek képek is, ebben biztos vagyok!:)
A nap persze stílusosan szólva a babázás jegyében telt, sokan kérdeztek a fejleményekről, meg a képeket is megmutattam. Már külön mappája van a kisfiúnak a telefonomon, háttérképet két nap alatt többször cseréltem, mint az elmúlt 2-3 évben összesen...:D
Délután még volt egy németóra, ami egész jól sikerült, azt az egyet leszámítva, hogy szórakozottságomban elhoztam tanítványom könyveit is...XD Ma jön értük...:)
---
Csütörtök. Valamennyire sikerült kipihennem magam. A nap is nyugisan telt.
Azt mondjuk nemigazán tudtam mire vélni, hogy virtuális élettársam írt reggel egy üzenetet, hogy dolgozom-e ma, majd írt egyet délután, hogy dolgozom-e holnap...:D
Fél 3-kor hazajöttem. Pihi, kávé, Nemzeti Sport, meg lepakoltam a ruhaszárítót. 
Aztán elkezdtem írni a bejegyzés, közben megjelent András barátom. 
Meglepetésnek szánta látogatását, a baba egészségére ittunk. Mivel meglepetés volt, így nem készültem, csak azt a két sört ittuk meg, amit hozott. 
Meg egy-egy rakétát, "hosszas rábeszélés után". Na jó, nem is...:D
Majd valamit vacsizni kéne, meg ugye jön cimbi a könyveiért. 
---
Holnap szabi. 
Ügyintézés, posta, lottó, tippmix, ETO Park, mosás, takarítás- ez utóbbi persze még eléggé kérdőjeles.  
A hétvége pedig jó lesz. Nagyon jóó!:)
Majd mesélek. 
De mára befejezem. 
Azon gondolkodom, hogy elcammogok a dohányboltba sörért...:D
Na jó, nem...:P
Mára ennyi voltam. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: