2015. január 11., vasárnap

Jetzt war alles anders

Szombaton a bejegyzés megírása után emlékeim szerint már semmi érdemlegeset nem csináltam. Tévé, net, pihi voltak műsoron. 
---
Vasárnap megírtam az évösszefoglaló blogbejegyzést, tévéztem, neteztem, pihentem... Ja, és zacskólevest főztem, amihez kakaós csigát sütöttem. Fincsi volt.:)
---
Hétfő. A szabi utolsó napja. Gyorsan eljött, gyorsan eltelt. Újfent semmit nem csináltam, sehol nem voltam. Milánói sertésbordát rendeltem, amiért le kellett mennem, ez volt részemről a nap legnagyobb aktivitása. Aztán fogalmam sem volt, hogy fogok kedd reggel felkelni. De szerencsére azt is megoldottam.:)
---
Kedd. Fél 7-re beértem dolgozni. Négyig voltam. A nap viszonylag lájtos volt, ennek megfelelően gyorsan el is telt. 
Hazatérve kávéval folytatódott a nap. Azt írtam fel magamnak, hogy "depi", szóval valamiért rossz kedvem volt. Hogy miért és mennyire, az már nem világos. Gondolom akkor nem volt túl nagy probléma.:)
---
Szerda. Kettőig voltam melóban. Mostam, rendet raktam, pihengettem. Ez a délután erre volt szánva. 
Aznap történt a párizsi Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztőségében ami bizonyos szörnyű merénylet, melynek során tíz újságíró és két rendőr halt meg. Döbbenet... 
Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy "megérdemelték, mert tudták, hogy az iszlámmal nem szabad viccelni." Ilyen nincs. Elképesztő, hogy a XXI. században bármely vallás nevében gyilkosságot kövessenek el. 
Idézhetném virtuális élettársamat, aki szerint "ahol humor van, ott minden van." Idézhetem Umberto Ecot is, aki szerint olyan világot élünk, amelyben bármivel lehet viccelni- az iszlámot kivéve. A legtalálóbb egy écsi bácsi véleménye, amit anno a buszmegállóban gyakorta megosztott velem: "Kelekóla a világ." Sajnos itt tartunk. És jobb már nem lesz a helyzet. 
Este egy nagyon kedves ismerősömmel folytattunk messengeren a lehetőségekhez képest nagyon bensőséges beszélgetést, még el is érzékenyültem... 
---
Csütörtök. Reggel arra ébredtem, hogy kib@szottul fáj a bölcsességfogam. Igen rosszul voltam, azt hittem, felrobban a fejem. Már majdnem elindultam dolgozni, amikor minden mindegy alapon bevettem egy Algoflexet, ami szerencsére hatott. Így hatkor indultam el dolgozni.XD Aztán napközben annyira már nem volt rossz a helyzet, ebéd után már panaszmentes voltam. Vacsorára májkrémkonzervet ettem, ami csak azért említésre méltó, mert szombaton járt le a szavatossága. Szerencsére nem lett bajom tőle.:)
---
Péntek. Az ónos eső miatt taxival mentem dolgozni, a munkahelyemnél a kocsiból kilépve felborultam, nagyon mókás volt. Még sosem volt halálfélelmem járdán. Most igen. 
Kettőig voltam dolgozni. Tesóm értem jött, elmentünk bevásárolni, csináltam finom hambit, majd bratyóval meg egy kollégával elmentünk Thomas Anders-koncertre. Most voltam először a Audi Arénában. Szép, tetszik, bár az igazi hangulat nyilván teltházas kézilabdameccsen tapasztalható meg.:)
A koncert előtt felvételről "bejelentkeztem" a Győr Plusz Rádióban, szerintem fos volt, de állítólag nem volt vészes. És örülök, hogy el mertem vállalni.:)
Maga a koncert egyébként fantasztikus volt, igen jól szóltak élőben. 
Még soha nem kameráztam. Meg is látszik.XD A videók nem adják vissza a hangzást, meg a hangulatot, de kettőt azért megmutatok. 
Egy lassú, szerintem ritkán hallott verzió: 

És egy, ami nemes egyszerűséggel kurva jól szólt. Ehhez persze vedd hozzá, hogy a dob meg a basszus dübörgött a talpunk alatt.:)

Egyébként az első sorban álltunk, és amikor elszállt az egyik hangfal, tesóm jelzett az egyik technikusnak, hogy "funktioniert nicht", én meg a javítás sikerességét okéztam le.:)
Hazatérve videókat pakoltam YouTube-ra. Tényleg.XD
Meg tesóm kérésére sört meóztam, majd kolleginával hajnali 1-ig irkáltunk.:)
---
Tegnap időben keltem. Olvastam, kávéztam, fürödtem, majd kimentem a vasútállomásra, ahol Krisztit vártam. Vele 2008-ban a Hungaroringen ismerkedtünk meg, és bár interneten többé-kevésbé folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, élőben most találkoztunk másodszor. 
Kicsit nehezen találtuk meg egymást, de azért megoldottuk a helyzetet.:) 
A nap romantikus helyen, egy lottózóban kezdődött, ahol lottóztam, tippmixeltünk, majd ebéd a Patioban. 
Ha már az ország egyik (?) legszebb városát mutatom meg kedves vendégemnek, akkor alap, hogy a belvárosba megyünk, nem plázázunk, nem árkádolunk.:)
A Patioban ebédeltünk, majd a jó időt kihasználva  szökőkútnál, az "Aradi vértanú kútjánál" beszélgettünk, fotózkodtunk.:)
ETO-sálas fotó is készült Krisztiről, ami facebookon megtekinthető, ide azt nem töltöm fel.:)
Nagyon gyorsan telt az idő, így Krisztit hamar visszakísértem a vasútállomásra, majd hazajöttem. Megegyeztünk azért, hogy a következő találkával nem fogunk 6,5 évet várni.:)
Tesómékkal is összefutottunk volna, de sajna nem tudtak jönni, mert reggelre leeresztett az autó egyik kereke. A gumiszerelő szerint megrongálták, kiszurkálták a kereket. Most röviden és tömören az apja faszát az ilyennek...:@ Hazatérve kávéztam, majd bejelentkezett egy gimis osztálytársam, hogy beugrik egy rövid látogatás erejéig. És el nem hiszitek, de beugrott egy rövid látogatás erejéig.:) 
Utána még feltöltöttem egy-két videót YouTube-re, kávéztam, és pihentem.:)
Kriszti anyukája küldött nekem muffint. Nagyon finom volt, tegnap este degeszre kajáltam magam.:) Azon nevettem, hogy úgy be volt csomagolva az elemózsia, hogy alig bírtam kibontani, pont mint anno Anyu csomagolástechnikája...:)
Hm... Közben ismét beszélgetés kolleginával, ismét hajnali 1-ig. Ez a lány bizony nem semmi.:) A zenei aláfestést a Muzsika TV szolgáltatta. Mindkettőnknél.:D
---
Ma? Délelőtt döglés, ebédre lasagne meg muffin, aztán kb. négy óra csendespihenő, most blogbejegyzés. 
Ma már semmi nincs tervben, de szerintem főzök még egy kávét, aztán vacsi. 
Az unokaöcsémmel álmodtam!:$ :)
Jövő hét? 
Meló, várakozás, meg német. 
Meg még biztosan lesz egy s más. Majd mesélek. 
De mára ennyi. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: