2015. január 4., vasárnap

A bojlertől Bükig-ez volt 2014

Szóval 2014 is eltelt. Jó gyorsan ment... Eseménydús év volt, nem nagyon unatkoztam. 
Igen, ez már a nyolcadik olyan év, amikor blogbejegyzést írok. Durva...
És ha az évhez írtam volna puskacetlit, tele lenne B-betűkkel. Majd csak figyelj!;)
---
Január ugye nagyrészt a fürdőszoba-felújítás intézésével telt, a gázbojler helyett villanybojlerem lett. Elég stresszes időszak volt, idióta hivatalokkal, töketlen közös képviselővel... De például a kárszakértő nagyon rendes volt, szóval voltak jó tapasztalataim is. 
Emlékszem, egy pénteki napon készült el az új fürdőszoba, aznap este a Smukiba -sóhaj...:(- voltam hivatalos egy baráti sörözésre, de nem értem oda. 
Aztán a következő hét hétfőjén apánk befeküdt a kórházba, csípőprotézis-műtétre. Az sem volt épp unalmas időszak, de legalább tudtam faterral beszélgetni. 
Szépen gyógyult, de voltak váratlan pluszkörök a sürgősségin, de mostanra remélhetőleg a körülményekhez képest rendben vagyunk Kopkop.:)
2014. május 15. Zsófi névnapja.:) Tesómmal meló után kimentünk az Egyetemi Csarnokba, megnéztük az ETO-Fradi női kézilabdameccset, így élőben láthattuk a győri lányok újabb bajnoki címét. 
Hazatérve meglepetésemre kaptam tesómtól egy dedikált Morning Show-s autogramkártyát, mert aznap reggel az ETO Parkból jelentkeztek a srácok, de meló miatt nem tudtam kimenni. 
És még ennél is nagyobb meglepetésemre tesóm közölte, hogy nagybácsi leszek!:)
Nyár. Több év kihagyás után újra elmentem a cimbikkel Becsvölgyére, ismét sikerült feledhetetlen napokat eltölteni a Zala megyei falucskában.:)
Emellett a szabimat fogyatékosságos ügyintézéssel töltöttem, és persze semmit nem sikerült elsőre elintézni. 
Ősszel a blog hatodik születésnapjára Harcsi barátommal egy nagyon frankó filmet forgattunk, aminek apropóján aztán a Győr Plusz Rádióban beszélgettünk Bajzát Zsuzsi műsorvezetővel. Hatalmas élmény volt, igazi adrenalinbomba!:) 
Meghatározó volt még a találkozás Hosszú Katinkával, a 2014-ben a világ legjobbjának megválasztott úszónővel, valamint Csongrádi Bencével és édesanyjával, akiknek eljuttattuk a munkatársak segítségével gyűjtött kupakokat. Megrázó délután volt... 
És igen, kabátvásárlás közben sikerült "elhagynom/ellopatnom" a hátizsákomat. Egyrészt balfasz vagyok, másrészt az anyagi kár szerencsére nem jelentős, harmadrészt döbbenetes, mennyien próbáltatok segíteni...
Hosszú idő után újra ünnepekként éltem meg az ünnepeket, szép volt a karácsony. 
Az új évet pedig Bükön köszöntöttük. A 2-át én nem köszöntöttem.:D
Aztán Bükről hazatérve értesültem róla, hogy bezár a törzshelyünk. A "Smuki". Nem voltam hetente megforduló törzsvendég, de elég gyakran mentünk, és hazajártunk. 
Az átbeszélgetett-átsörözött éjszakák, a zenegép tömködése... A közös meccsnézések... Az, hogy azon agyaltunk, hol folytatjuk az éjszakát, majd a kérdés okafogyottá vált, mert maradtunk zárásig... 
Nehéz lesz még egy ilyen helyet találni, de erre a több, mint 10 évre jó szívvel gondolok vissza. 
Idén három esküvőn is voltam, ami szerintem rekord. Meg azt is jelzi, hogy öregszem.:D Meg egy negyediken is. De erről majd később!;)
---
Választási év volt. Az országgyűlési választásokon leadtam egy protestszavazatot, az EU-voksoláson még egyet. Az önkormányzati választáson pedig nem vettem részt, mert olvasatlanul kidobtam a választási értesítőt, és nem oda kellett volna mennem szavazni, ahová gondoltam... Nem is én lennék...:D
Amúgy meg az egész amit megy... Na mindegy... 
---
Sport. Tavasszal jó volt ETO-drukkernek lenni, Horváth Feri nagyon jó félszezont futott a csapattal, hajszál híján bajnokok lettünk. Persze a szezonzáró gyirmóti Mezőkövesd-meccs után is a Smukiban lumpoltunk...
Na, az idei bajnokság viszont már most kuka. 
Az edzőt már Miriuta Vasilének hívják. A Magyar Kupából és a Ligakupából már kiestünk, az NB1-ből talán nem fogunk. 
Kézilabdában megvan a második győri BL-siker. Az elsőt természetesen a Smukiban néztük...:( 
Idén a Városháza előtt szurkoltam a csajoknak, és egy kedves kolleginának közvetítettem az utolsó másodperceket. Egy élmény volt!:)
Forma-1. Amikor minden futamhétvége előtt már szerda körül elkezdesz örülni, hogy de jó, végre megint lesz verseny, majd minden szombaton megdöbbensz magadon, hogy uncsi és szar az egész... Az elég kiábrándító... Kezd odalenni a varázs... Pedig 1987 óta követem a száguldó cirkusz történéseit. 
Ja meg foci VB is volt, szerencsére ezúttal vuvuzela nélkül.:D 
Azt, hogy az 1998-as VB meccseire nagyjából jobban emlékszem, mint az ideikre, ismételten tudjuk be annak, hogy öregszem...:D
---
"A lányok, a lányok..." Angyalok.;)
Huh... Kis túlzással tavaly több impulzus ért, mint azt azt megelőző 32 év alatt összesen.:) 
Beállítottam magam lúzer szerencsétlen hülyegyereknek, és ezt a világ el is hitte rólam. Most már igyekszem másképpen szemlélni magamat, és a világot, remélem, hogy a világ is picit másképp szemlél engem.:)
Felejthetetlen élmény volt, amikor egy évek óta nem látott kolléganőmmel 2, azaz kettő percre sikerült összefutni. 
Ismét rendszeresen beszélgetünk egy lánnyal, akivel egyetlen egyszer, a Hungaroringen találkoztunk, hamarosan talán a második találkára is sor kerül. Nem hiába mondják, hogy a hosszú kapcsolat titka a távolság!;) Na jó, csak viccelek!:)
 Immáron másfél éve van virtuális élettársam. 
Három hónapja valóságos is. Ő mondjuk pasi.XD
Azt is jóóó sokáig sulykoltam magamba, hogy tapasztalatlan vagyok. Rá kell jönnöm, hogy bár ez gáz, de azért nem feltétlenül olyan baromi nagy hátrány, mint én azt anno gondoltam volt. 
És besétált egy lány az életembe, aki... Akinek nagyon bejön a humora. Hogy megnevettet, az nem kifejezés. Néha visítok a poénjaitól. Szintén bejön a zenei ízlése, őszintén szólva olyan muzsikákat mutatott, amikről azt gondoltam, rajtam kívül mindenki számára vállalhatatlanok..XD 
Nagyon bejön a stílusa, a gondolkodásmódja... És nagyon tudott hiányozni azalatt az idő alatt, amíg nem beszéltünk. 
Tényleg büszke vagyok rá, hogy ismerhetem, ő egy fantasztikus nő. Nem üzengetek, ezt neki is elmondtam.:)
És nem a párom.
De ő is megmutatja, hogy azért remélhetőleg nem vagyok reménytelen eset.
Ha meg mégis, akkor megszoktam...:)
---
Fogadalmak az új évre? Nincsenek. Sok olyan dolog történt már saját és kiscsaládom életében egyaránt, amik megmutatták, hogy a sors nagy spíler, nagy rendező, és a dolgok előbb-utóbb a helyükre kerülnek.
Célok, tervek, ötletek? Azok vannak dögivel.
Hogy mi valósul meg belőlük? Arról majd beszámolok.:)
Még egyszer Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!:)
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!

Nincsenek megjegyzések: