2011. december 4., vasárnap

Eheti

Még az osztálytalálkozón panaszkodtam arról hozzám hasonlóan blogoló volt osztálytársnőmnek, Verocsnak, hogy blogom kezd átmenni afféle alsó tagozatos vakációnapló-szintre, leírom, hogy itt meg ott voltam, ezt meg azt csináltam, látszólag mindenféle tanulság nélkül.
Verocs tanácsa az volt, hogy tartsak egy kis "alkotói szünetet", akkor majd magától kialakulhat, hogy merre tovább ezzel az internetes naplóval.
A heti egy "megjelenés" valamilyen szinten "kényszer", annyi előnye viszont feltétlenül van, hogy van miről írni...:)
Gergő kollégának pedig egy olyan felvetése volt, hogy írjak valamiféle tematikus blogot, az nagyobbat ütne, olvasottabb lenne. Ez sem rossz ötlet, de ami témák engem érdekelnek, azokat itt érintőlegesen megemlítem, a tematizálást pedig meghagyom a profiknak. :)
---
Vasárnap. Sportdélután volt, gyakorlatilag teljes kudarccal, kézilabdában, Forma-1-ben, és fociban sem az nyert, akinek szurkoltam.
Az F1-szezonzárón Webberé lett a diadal, egy kisebb "váltóhibás-bohóckodás" után, amin tulajdonképpen nagyon meg sem lepődtem.
A hét híre, hogy Robert Kubica helyetteseként a Lotus-Renault színeiben visszatér Kimi Räikkönen, ezzel Schumacher, Alonso, Hamilton, Button és Vettel mellett ő lesz a mezőnyben a hatodik világbajnok, ami ugyancsak példátlan a száguldó cirkusz történetében.
Nagyon szkeptikus vagyok Kimi visszatérését illetőleg. Nagyon bírom laza, már-már "lesz*rom"-stílusát, de tesztelni-küzdeni nem tud, nem is nagyon szeret.
Mindazonáltal tuti nem térne vissza, ha nem lenne motivált és sikeréhes.
---
Hétfőről semmi nem jut eszembe, ugrok is át keddre. Elég rosszul indult a nap, szarakodott a céges gépem, elég furcsa hibajelenségeket produkál.
Aztán a telefonom is meghalt. Kajarendelés közben. Vezetékes telefonról rendeltem. Kolléga számát akartam megadni, de nem sikerült, mert a telefon lefagyott. Így a saját számomat adtam meg. A rendelés után kivettem a telóból az aksit, hogy "reseteljek", de már nem sikerült újraindítani. Ezért aztán hívhattam fel a kajásokat, telefonszám-módosítás céljából. Ez szerintem tipikus. :D
Vésztartalék telefonom egy régi ütésálló Nokia, melynek "házát" egyébként már sikerült megtörnöm....:D Ja, és új telefont még nem vehetek. Ugyanis Anyuval van társkártyám, de mivel szeretett volna telefont cserélni, vettünk neki külön karácsonyra. Ezért elég hülyén nézne ki, ha bemennék vele a Vodához, vennék magamnak telefont, neki meg megtiltanám...De ez titok, szóval pssszt!;) :)
Mérsékelték az ETO focicsapatának büntetését, három helyett "csak" két év alatt egyszer vagyunk kizárva a nemzetközi kupákból. Az eljárás a nemzetközi sportbíróság előtt folytatódik. Mondjuk amilyen balfékek vagyunk, még végül az eltiltás hatálya alatt leszünk bajnokok, így nem indulhatunk a BL-ben. Legyen így...:D
A Fradi meg mégsem bojkottálja a női kézilabda-válogatottat. *gúnyos taps.* Ja: az NB1 csapataiban összesen 28 győri nevelésű játékos szerepel, az FTC-ben négy. Ehhez nincs mit hozzátenni. :)
---
Szerda. Az elmaradt németórák helyett csendespihenőt tartottam. Rendes, besötétítős-betakarózós délutáni 2 órás alvás volt, és nagyon jól esett.
A Magyar Kupa-nyolcaddöntő első meccsén 1-1-et játszottunk Diósgyőrben, a folytatás reménykeltőnek ígérkezett, a továbbiakról a szombat-nál írok. :D
A Haladás edzőjét, Aczél Zoltán fehérvári MK-meccsük után vitték el a rendőrök bilincsben, a bundaügy kapcsán...Meglepő hír, mindenesetre a csalók feltétlenül bünhődjenek...
---
Önirónia. Nem megyek a szomszédba érte, ennek akár a facebookon is teret adok. Az alábbi szösszenetet viszont nem kívántam közzétenni az üzenőfalon. Szóval: magyar amatőr szexfilm. A csaj közli, hogy "most pedig olyan dolgot fogok mutatni, amilyet még nem láttatok!" Majd végigment a kamera a meztelen testén. Mondom jó, ezen túl vagyunk, én már akár ki is kapcsolhatom...:) Az más kérdés, hogy aztán tényleg olyan dolgot mutatott a csaj, amilyet én még nem láttam, de ezt inkább nem fejteném ki bővebben...:D ---
Csütörtök. Meló után, németóra előtt érkezett a döbbenetes hír: életének 67. évében meghalt Szabó János, a MEOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei szervezetének elnöke. Pénteken még együtt zártuk az évet a sportvacsorán....:(
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindenben egyetértettem volna vele, voltak kifejezetten irritáló megnyilvánulásai is, de feltétlenül tisztelem azért, amit a sérült emberekért tett, és amilyen teljes életet élt gyakorlatilag halála napjáig...
János bá', nyugodj békében...:(
-
És tovább bővült tanítványaim köre, hétfőtől lesz még egy "új belépő"...
---
Péntek. 2-ig meló, majd távozás hirtelen felindulásból. Elfáradtam. :) Sikerült beugranom fodrászhoz, aztán itthon ejtőztem, meg vártam Anyut és tesómat, akik jöttek is, így "kiscsaládi estét" tartottunk.
Szombaton meg körülnéztünk a piacon. Nekem tetszik. Sok volt a vásárló, és az árus is. Elég sok mindent vettünk, főleg olyan apró dolgokat, amik kellettek volna régóta, de most nem feledkeztem meg róluk...:)
Sapka, kesztyű, itthoni játszóruha, öv, tartalék kotyogós kávéfőző, plusz pulcsi, új pénztárca, most hirtelen ennyi jut eszembe.
Az továbbra is rejtély, hogy miért nem tudok kesztyűben FOGNI...Ezt még gyakorolni kell...:)
Az Árkádban meg lámpaizzót vettem, meg új házat a telefonomnak, szerintem az utolsó fellelhetőt...:) Kék, így olyan a feeling, mintha új telefonom lenne, pedig nem is...:)
Utána itthon gyors pakolás, ebéd, majd meccs. MK-visszavágón: Győri ETO FC-Diósgyőri VTK 4-1. Tartottam a meccstől, erősek a borsodiak. Ennek ellenére már félidőben 4-0-ra vezettünk, hihetetlen volt mindkét félidő, más-más előjellel.
Itthon aztán kávéfőző-vízkőtelenítés, aztán alvás. Meglepően hamar, fél 9 táján már húztam a lóbőrt...Ennek megfelelően éjfélkor felébredtem, és fél 6 táján már fel is keltem. De legalább már van Nemzeti Sportom. :)
Ma már semmit nem csinálok. Mármint olvasás, net, tévé, kaja, stb. Ezek mellett semmit...:)
Aztán holnap hétfő, meló, tanítás, miegymás.
Kedden jön a Mikulás, szóval jók legyetek!;)
Ennyi mára.
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: