2017. február 19., vasárnap

Mädchenfänger

Megint az "előző posztból kimaradt" rovattal indítok: TrollFocin írtam egy kommentet, amit száznál többen lájkoltak. Egy névrokon focista nyilatkozatára reflektáltam. Ilyenkor szerencse, hogy nem Kovácsnak hívnak, nem ült volna a poén. Sőt azóta a SzkiTon-os srácok is megdicsérték egy kommentemet.:) Amúgy nagy álmom, hogy ők valamilyen formában szerepeljenek a második blogfilmben.:)
NFL: nem követem, így a Super Bowl-t sem néztem. Hatalmas sportélmény lehetett a rajongóknak. Számomra egyébként felfoghatatlan, hogy miért sikerül a világhálón még ezen is összeveszni: európai foci vs. amerikai foci rajongók között ment itt-ott a szájkarate, szerintem teljesen feleslegesen. 
*
Szombat. A bejegyzés megírása után. Teregettem, kézilabdát néztem, kajáltam, döglöttem, olvastam, és ihletet gyűjtöttem a vasárnapi bejegyzéshez.
---
Vasárnap. Rádióztam, pihengettem, megírtam a vasárnapi blogbejegyzést. Aztán bundás kenyeret sütöttem. Aztán csendespihentem. 
Jaj: ráakadtam az előző posztban említett Réka egy előadására. Szerintem érdemes megnézni. 

Na... Pihi után Kirával találkoztam. Volt olyan öt perc, amikor kb. percenként változott a találkahely, végül az Alpesiben kötöttünk ki. Én söröztem, ő nem, és közben megbeszéltük az élet nagy dolgait. Hazatérve levezető sörözést tartottam. Ez most egyfajta kísérlet is volt: a múltkor feldúlt idegállapotban söröztem, most abszolút rendben voltam. Nem is voltam másnapos.:D
---
Hétfő. Sima kelés, kávé, Alinda... És egy meghívás egy sörös/kávés konzultációra. Ez nyilván egy projekt fedőneve, kíváncsian várom.:) 
Kórház. Azt írtam fel, hogy vigyor. Tehát nyilván nem volt rossz a hangulat. Távozóban pedig egy exkolleginával futottam össze váratlanul.:)
Meló. Talán már meséltem: van egy olyan feladatom, amikor egy bizonyos fajta dokunentumot ki kell szórnom mailben, akár 5-10-et egymás után, ugyanazzal a kísérőszöveggel. Ezt a szöveget gyakran másolom, a bibi ott van, amikor a megszólításban a keresztnevet felejtem el kicserélni. Na, most "lelaciztam" egy kolleginát. Ő pedig visszaírt, hogy "Szia Kinga!" Többszáz név a naptárban, és éppen pont "Kinga lettem". Jót nevettem.:) 
Meló után döglés, messenger.... Meg jól teleengedtem a kádat vízzel. Közben a bojlerből ugye kifogyott a melegvíz, a kádba nem tudtam beleülni, sőt zuhanyozni sem tudtam normálisan, mert azt hittem ott fagyok meg. 
Este pedig Harcsi barátom barátom barátnőjével beszéltem telefonon. Eltörte a kezét...:( Ami rossz hír, de a jókedve nem hagyta el, és ez a lényeg. 
Megkérdezte, volt-e a kezemen a műtétem előtt Mädchenfänger. Nem, nem volt. De Zsuzsi és a gugli segítségével már azt is összeraktam, hogy az micsoda. Képet inkább nem mellékelek, de egy szép látvány. Mármint nem Zsuzsi, nem is Zsófi, hanem az a biszbasz...:)
---
Kedd. A szokásos menetrend, kórház után busz. A buszon egy szőke szépség a haját igazgatta, összeköt, újra kibont, hajzuhatagot megráz... Csini volt, na!:) Ennek a momentumnak még jelentősége lesz...XD
Viszonylag nyugis nap volt volt. Tervben volt, hogy Kingával találkozunk egy filmnézésre, de későbbre halasztottuk. 
Így aztán csendespihenő: Tékasztorikat olvastam. Igen-igen jó könyv, nagyon tetszett. 
Aztán fürdés, pesztós melegszenya... És Barca-szopó Párizsban...:(
---
Szerda. Arra ébredtem, hogy a nyakláncom az ágy mellett van a földön... Meglepődtem... A nyakamban lévő Bak-medált egyébként nagymamámtól kaptam, a családi legendárium szerint fél évvel születésem előtt megvett. Virtuális élettársam pedig újra összerakta a láncot.:)
Hajnali híradó: mamika újságolta, hogy a "férjével még szüzek voltak Valentin-nap témában, de most megadták a módját": kisvasúttal elmentek a Pancho Arénához. Lefagytam!:D Azon gondolkodtam, hogy az ETO-stadion a 14-essel hasonlóan romcsi-e?:)
Reggel, 14-es: a buszon több hallássérült utas is volt. A busz két oldaláról jelelve beszélgettek. Fura volt leszállni a buszról: úgy kellett helyezkedni, hogy lássák egymást. Érzed?:)
Szép idő, mókás torna... Ééés Zsuzsi kibontott hajjal... Köztünk legyen mondva, nagyon csini volt! Gondolkodtam rajta, hogy meg szabad-e dicsérni. Végül nem tettem. Szerintem amúgy is rám volt írva.:)
Melóból nem jegyeztem fel semmit. 
Gyalog indultam haza. Nagyjából 1,5 percet sétáltam, aztán kolléga felajánlotta, hogy elvisz valameddig. A vásárcsarnokig mentünk. És kisétáltam a kórházig, és nem, nem b@szódtam el a zebrán, mint a múltkor. 
Hazatérve kávé, meg "labdás edzés": egy labdát dobáltam a konyhában (!) a falhoz, bal kézzel. Egész jól ment, bár a végére pöttyet elfáradtam. 
A nap hátralévő részében semmi extra: fürdés, vacsora, tévé, messenger...
És Győrben lakóházat adnak át Savaria néven. Noooormális?:)
---
Csütörtök. Nem tudom melyik reggel történt, hogy megcsaltam Alindát: a reggeli kávé mellett ETO-Haladás futsal MK-döntőt néztem felvételről. Valamelyik este meg Körmend-Falco kosármeccset néztem. Meg Szombathelyen élő unokatesómmal is beszéltem telefonon. Ez a Vas megye kísért engem...XD
Kórház, gyógytorna: a haj ismét kibontva. Zsuzsi fáradt, én is. Felteszi a kezemre a fizikót, közben visszamegy a nénihez, akit tornáztat. Okosan elücsörögtem 2-3 percig, mire leesett, hogy nem indította el a gépet. Reggeli röhögés pipa.:)
Kollégám észrevett munkába menet, és bevitt kocsival. Cimbi az ablakból vett észre, és pacsiztunk egyet, virtuális élettársam szintén az ablakból vett észre, és megvárt.:)
Nyugis-hajtós meló. Ennek így semmi értelme, de ezt írtam fel. 
Hazaút régi-új útvonalon: buszról leszállás a körforgalom után, majd séta az OMV-kútig. 8 perc múlva érkezik, mondom frankó. A számláló 1 percre ér, majd hirtelen megint felugrik 14-re. Majd vissza 9-ig. Ekkor elvonultam rágyújtani. Egy perc múlva pedig megérkezett a busz. Remek.:)
Kávé, fürdés, döglés... Egy-két kulcsszót pedig képtelen vagyok dekódolni.:)
Sokkoló bejelentést tett a Cinema City: mostantól Pepsi termékeket fognak árulni Coca helyett. Annyira nem dőlök a kardomba: egyrészt nem vagyok nagy mozibajáró, másrészt azon kevesek közé tartozom, akik a Pepsit jobban szeretik. A Hollóban is Pepsi van. Meg aztán a Pepsiben csak egy betűt kell kicserélni, hogy popsi legyen, a Cocában meg kettőt kell, hogy cicit kapjunk. Ezt csak polgárpukkasztó jelleggel írtam le.:D
---
Péntek. Nagyon péntek volt. Zsuzsi szabin, most másik gyógytornásznál voltam. Nem tudom, van-e összefüggés, de eggyel korábbi buszt elértem.XD A szabi egész jövő héten is érvényes. Így aztán a múltkor feleslegesen elhalasztott torna helyett még egyszer fogunk majd tudni találkozni a kontroll előtt. Nincsenek véletlenek. Meg már beszéltünk a különtornáról is.:)
Meló fél 5-ig, hazaérve teljes kóma, teljesen lenullázódva döglöttem a gép előtt, kb. este 9 magasságában mentem el vacsizni.:)
---
Szombat. Valamennyire sikerült regenerálódni, többé-kevésbé kialudtam magam. Rádió, kávé, mosás, mosogatás, felmosás, fürcsi, ebéd, tévéprogramozás, csendespihenő, jól és viszonylag effektíven telt a nap. 
Tervben volt, hogy kedves kolleginával összejövünk egy főzőcskézős-bohóckodós délutánra, de ez sajnos elmaradt, később pótoljuk!;)
Délután kicsit ETO-meccset néztem Youtube-on, aztán elindultam a buszra, mert a plázában Kirával találkoztunk. 
Szemetet is vittem le, a zsák persze kiszakadt, igen fasza volt, visszapakolni, összeszedni, de megoldódott. 
Kirával adtunk fel lottót, bevásároltunk a CBA-ban... És elkísértem szoliba, és a Lipótiban sütiztünk.:)

Amúgy mókás, hogy mekkora látnivaló, hogy egy mozgássérült pasi egy ép lánnyal sétál, és még jól is érzik magukat együtt. És ez ezúttal még csak nem is nekem tűnt fel.:)
Ééés még egy rég nem látott teleshopos exkolleginával és tündéri kislányával is összefutottunk. 
Jaaa, és ittam almás-kókuszos-ananászos TopJoyt. Kicsit műanyag, kicsit buzis, de vállalható!:D
Érd-Ajka 1-4. Ha valaki mondjuk 3 évvel ezelőtt azt mondja, hogy kis híján sört bontok az eredményt hallva, biztos kiröhögöm. De most ez történt... 2-0-ra nyert az ETO Andráshidán, így átvettük a vezetést a tabellán. Most már ott kell maradni, durchmarsch, menekülés a győzelembe! Tényleg nincs más választás! Hajrá, ETO!:)
Sör helyett zöldalmaszörp a vacsihoz...:O Atyaég: topjoy, kóla, zöldalma: élni tudni kell!:)
Este film: A felhők fölött 3 méterrel. Ajánlották, megnéztem, tetszett. Ha nagy szavakat szeretnék használni, némi "személyiségfejlődést", meg persze bukósisakokat hiányoltam a filmből, de hogy az érzelmekre tudott hatni, az egészen biztos. A második részt is hamarosan megnézem!:)
---
Vasárnap. 7-kor keltem, kávémaratonnal indult a nap. Aztán kis net, fürcsi, és pötyögés. 
Délután jön Kira, a konyhában ügyeskedünk egy kicsit. Vagy ő ügyeskedik, én meg nézem. 
Eddig nem tudtam, de ma van a Magyar Ápolók és Ápolók napja. Maximális tisztelet, puszik és pacsik nekik! 
A Zsuzsannák pedig névnapjukat ünneplik, Isten éltesse őket sokáig!:)
A jövő hét? Gyógytorna, meló, ügyintézések... Szerintem nem fogok unatkozni.
Mesélni viszont egészen biztosan fogok!:)
Mára viszont ennyi voltam. 
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;)

Nincsenek megjegyzések: