2016. július 24., vasárnap

Nagyon zorall

Uhh, kicsit most lehet, hogy kitoltam magammal, pár szót baromira nem értek a puskacetlimen. Na mindegy, valahogy csak megoldom!:)
*
Vasárnap. Apámhoz mentek a kábeltévések szerelni, és szerencsére meg is oldódott a probléma. Én meg ebédeltem, de hogy mit, arra már nem emlékszem. Az biztos, hogy ittam hozzá TopJoyt. Aztán meg aludtam. Harcsi hívott, hogy Győrben vannak, tudnánk találkozni, de lemondtam, mert nagyon kómás voltam. 
Tévéztem, olvastam, kádban döglöttem... A végén pedig elfelejtettem kihúzni a dugót a kádból. Ez túl nagy problémát szerencsére nem okozott. Mondhatni semmit.
Főleg Anyu halála óta rengeteget vagyok egyedül. Ilyenkor sok idő van kattogni, gondolkodni, agyalni. Ennek megvan az az előnye, hogy sok mindenre vissza tudok emlékezni. Az viszont hátrány, hogy ilyenkor bőven jut idő régi képeket nézegetni, üzeneteket olvasgatni, múltat siratni. És ez nem túl jó dolog. 
---
Hétfő. Reggel nem kaptam Sportot a kisboltban. Aztán az egyik vevő utánam jött, hogy megjött a Sport. Visszamentem, kaptam újságot, és a buszt sem késtem le. 
A nap történeseiből semmit nem jegyeztem fel. Kettőtől oktatás, aztán kolléganőm hazahozott. Egy-két habzó seritallal leöblítettem az oktatás izgalmait, aztán fürcsi, vacsi, alvás volt a program. 
---
Kedd. Viszonylag könnyen sikerült felkelni, de a nap elég nehezen telt. Napközben jött a hír, hogy hajnalban meghalt Somló Tamás, nagyon sajnálom, amennyit láttam belőle, nekem nagyon szimpatikus ember volt, és a zenéit is szerettem. 
3-ig voltam melóban, aztán bementem a vasútállomáshoz cigiért. A buszt várva találkoztam egy egykori kolleginával, akivel legutóbb akkor futottunk össze, amikor a sürgősségin voltam a könyökömmel. Lehet, hogy ez egy jel, hogy most végre túl vagyok a nehézségeken. A lábam nagyjából rendben van.:) 
Hazatérve egy médiatáboros lány interjúkérdéseire válaszoltam. Az egyik kérdés az volt, hogy melyik három szóval jellemezném magam. Elgondolkodtatott. Végül a vicces, empatikus, és közvetlen szavakat írtam le, bár ez nyilván szubjektív.:)
Az élet néha érdekes dolgokat produkál. Amikor valakivel nem találkozol túl gyakran, de földrajzilag a közeledben van, nem nagyon hiányolod, de amikor tudod, hogy "el van utazva", érzed a hiányát, és arra gondolsz, milyen jó lenne újra látni. 
Meg a hiányt is lehet hiányolni. Amikor valakivel egy időben nem beszéltél, és emlékszel arra az időre, a hallgatott zenékre... Most meg már sokkal régebb óta nem beszélünk, mint akkor, de akkor még volt visszaút. Most már nincs. 
Mondom én, hogy szoktam kattogni...
---
Szerda. Ebéd előtt szóba került, hogy mennyire hiányoznak a régi klasszikus vasárnapi ebédek. Nem kizárt, hogy rendelek is ma valahonnan levest, meg rántott húst rizzsel, de az is lehet, hogy marad a lasagne. Majd kiderült.:)
Khm... Sosem gondoltam volna, hogy egyszer nem egy formástestű mosolygós kollegina fogja bearanyozni a napomat, hanem a német nagyfőnök....:) Annyi történt, hogy utánam kiabált, hogy milyen gyorsan sétálok, majd amikor megálltam, közölte, hogy simán nevezhetnék az olimpián a 100 méteres síkfutásra. Mondtam is neki, hogy ez az egy hónapos "sérülésem" után hatványozottan jól esett.:)
Meló után bementem a városba, vettem pár üveg TopJoyt. Ezek közül egyet megittam a Honvéd ligetben. Mivel nagyon ráértem, hazaérve kiraktam meglévő kupakjaimból egy "motivációs beszédet", nevezhetjük akár kupaktanácsnak is, íme: "Álmodj nagyot! Ő az igazi! Te vagy az ideálja! Bírj magaddal! Várd ki a megfelelő pillanatot! Tökéletes is lehet! Máshogy nem is lehetne! Rád írták a főszerepet! Tedd oda magad! Adj második esélyt! Adj még egy esélyt! Annyira egyszerű! Tiéd a világ! Ne vedd túl komolyan!" Roppant kreatív vagyok!:D
Aztán Somló-számokat keresgéltem, aztán eljutottam régi nagy kedvencemhez, a Zorallhoz, felfedeztem egy csomó számomra eddig ismeretlen zenéjüket. 
Az ETO pedig leigazolta Újpestről Kabát Pétert. Nem mai srác, de tapasztalatára, góljaira nagy szükség van. 
Este meg megnéztem a Fradi BL-visszavágóját. Amióta az ETO az NB3-ban szerepel, egy magyar focicsapat nemzetközi kupameccse olyan, mintha pornót néznék. Mindkettő elérhetetlen messzeségben van. További közös pont, hogy mindkettőben van szopás.XD Ez a Fradi-kiesés tényleg nagyon ciki... 
---
Csütörtök. Jaj, de gyönyörű szöszi lányt láttam a buszon. Khm...:$
Szerintem Kabát Peti érkezése amúgy csütörtöki hír, de már nem írom át, dramaturgia szempontjából jobb helyen van az szerdán.:)

3-ig meló, aztán Druszámat vártam a portánál. Tök aranyos munkatársaim vannak: leültem a járda szélére, és többen is odjöttek megkérdezni, hogy minden okés-e. 
Aztán jött Gábor is, aztán mentünk a Hollóba. Iszogattunk-beszélgettünk, nagyon jó kis délután volt.:) A pultoslánnyal beszéltünk a németezésről, majd még egyeztetünk.:)
Nem akartam kockáztatni, taxival jöttem haza. Itthon még egy-két levezető sört megittam, aztán fürcsi, vacsi, alvás!:)
---
Péntek. Ejj, de nagyon péntek volt. Délutánra ugye az ETO-bérlet meghosszabbítása volt napirenden. Melóból elindulva rájöttem, hogy szomjas vagyok, vettem egy Fantát.XD Aztán a sorompónál egy kolléganőm megkérdezte, hová megyek. Mondom a buszra. Azt mondja nem úgy, hanem amúgy. Mondom az ETO Parkhoz. Elvitt oda, megvártam Andrást. Addig megittam a Fantát. Meg odajött egy bácsi, és mutatta a közelben parkoló kétkerekűeket, hogy "Na, itt kezdődnek a motorok!" Apámnál szerintem idősebb volt, de tök jó, hogy így tud lelkesedni dolgok iránt.:) Aztán ugye jött András, megújítottuk a bérleteket, aztán irányba vettük a Stadion Sörözőt. Kávé-kóla. Hát persze: söröztünk. Meg beszélgettünk, meg bohóckodtunk. Jó kis délután volt!:) Nem volt tervben, de itthon mégis ittam levezető sört. Közben mp3, messenger, lakótársammal dumcsi, szóval eltelt az este is. 
Meg történt még valami. De arról nem írhatok. Készült még egy puskacetli, egy újabb különkiadással, de talán nem lesz szükségem a megírására, kimaradhat ön-pszichoanalízis. 
---
Szombat. 6 körül terveztem kelni, negyed 8 lett belőle. Gyors készülődés után irány a Mátyás tér, tesómékkal mentünk piacra. Ettünk természetesen kolbászt, vettem tojást, paprikát, paradicsomot, lila hagymát. Meg tojásszeletelőt. Meg dinnyét. Amit imádok, de egyedül nem szeretek venni, mert úgy vagyok vele, mint a kenyérrel: képtelen vagyok normálisan felszeletelni. A dinnyeárus lány pedig valahonnan nagyon ismerős volt. 
Aztán ETO Park. Igazából kávézni mentünk, de azért a piacon vettem egy régi ETO-s könyvet. Meg adtam fel lottót, meg vettem porcerősítő tablettát. Huh, ott is elég csini volt az eladólány....:D
Lidl. Vettünk ezt-azt, meg kulacsot. Így nyugdíjazhatom a már-már védjegyemnek számító Vöslauer-flakonokat.:D
Jaj, nagyon vicces volt, nagyon megnéztek minket a mozgássérült parkolóban, figyelték, hogy osztrák rendszám, magyar engedély. Baromira koncentráltam, hogy hihetően sántítsak...XD
Itthon aztán kávé lakótársammal, meg persze TopJoy. Az ebéd lidlis amerikai hotdog volt, nem ájultam el tőle. 
Délután tévé, pihi, olvasás. Nemzeti Sportot nem kaptam. De a szombati Magyar Nemzet Magazin tényleg fantasztikus, tartalmas olvasmány, csak ajánlani tudom. Sokan nem nézik ki belőlem, de néha én is meglepődöm magamon, hogy milyen komoly dolgok tudnak érdekelni.:)
Este pedig sógornőm ajánlására megnéztem az Apák és lányaik című filmet. Tartalma: "Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét."
Szép, megrázó, elgondolkodtató film, nekem nagyon-nagyon tetszett. 
A vacsora pedig dinnye volt töpörnyűs pogácsával.:)
---
Ma. Lepakoltam a ruhaszárítót, elrendeztem az újságokat. Már voltam a kúton Sportért. Kaptam.XD Jó kis nyári zápor közepette battyogtam. Aztán ittam egy TopJoyt, most pedig pötyögök. Ma már pihi van, délután pedig Forma-1 Magyar Nagydíj, jó lenne nem átaludni.:) 
Ja, és persze Isten éltesse sokáig Kingát, akinek névnapja van, és Bandit, aki pedgi szülinapos!:)
Jövő hét? Holnap ugye oktatás. Majd valamikor postára kéne menni, meg végre égőket kéne venni, hétvégén meg lehet kinézek Écsre, már régen voltam. 
Mára pedig befejeztem.
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: