2015. szeptember 23., szerda

Stratégiai szabadnap

Vasárnap a bejegyzés megírása után bundáskenyeret sütöttem. Jó kis vasárnapi ebéd, persze valamikor már meg kéne próbálni panírozni is.:)
Aztán mostam, meg Forma-1-et néztem. A Mercedes gyengélkedett Szingapúrban, ami nagy meglepetés, így Vettel lett a nyerőember. Azért egy Kimi-győzelemnek örülnék már!:)
Telefonon próbáltam segíteni apámnak a tévé beállításában, de sajnos nem jártam sikerrel. Szerencsére másnap a házi gondozó orvosolta a problémát. 
Meg hosszú idő után teleeresztettem a kádat vízzel, és ott olvasgattam a HVG-t. 
Lefekvés előtt pedig megnéztem a 10 dolog, amit utálok benned című filmet, kis nosztalgia gyanánt. Romantikus vígjátékokat kerestem, aztán "ezt dobta a gép", vagyis a YouTube. 
Lázár Bence, az Újpest gerincbántalmak miatt visszavonult 23 éves egykori játékosa leukémiás. Döbbenet... Sok erőt, és mielőbbi felépülést kívánok neki!
A magyar-román meccsen tapasztalt nézőtéri viselkedés miatt zártkapus lesz a Feröer-szigetek elleni meccsünk. Bekaphatják, de tényleg most már...
---
Hétfő. Háromig voltam melóban, aztán németóra volt. Vagyis inkább munkaügyi konzultáció.:) 
Felirat hozzáadása
Aztán meg izzót cseréltem a konyhában. Vagyis csak megpróbáltam. Vagyis csak kitekerni tudtam, betekerni nem... És nem, nem volt lekapcsolva a villany. Ennyi extrém sport kell.:) És virtuális élettársam szerint cuki az itthoni ruhám. Mondjuk ahogy lemásztam a székről, láttam, hogy be van tűrve a póló, úgy néztem ki, mint egy jóllakott kisóvodás, de tényleg. Pedig a vacsora még hátra volt.:)
Estefelé az egyik alsószomszéd csajszi küldött vicces képeket. Jól esik, ha valakinek a hülyeségről én jutok eszébe.:)
Este hosszú idő után megnéztem a Kék fényt. Most annyira nem volt ijesztő.:)
A Veszprém kirúgta Ortega mestert. Nem vagyok nagy szakértő, de ezen azért meglepődtem. 
'50-es, '60-as évek magyar zenei válogatást hallgatok pötyögés közben. Anyu kedvencei voltak. Most éppen Ádám hol vagy, merre csavarogsz? Nagyon jóó!:)
---
Kedd. Este irkáltunk egy kolléganőmmel, leendő tanítványommal. Reggel írtam neki, hogy remélem nem írtam hülyeséget. Azt válaszolta, hogy nem, pusztán elaludt, de ehhez majd hozzászokok. Szóval talán még fogunk beszélgetni.:)
Pár munkatársam a német anyacégnél járt, egyikiküktől kaptam sörikét. Még nem ittam meg. Azt még nem.:) Egy kedves kolléga, akit csak facebookról ismerek, üdvözletét küldte. Ez is tök jól esett.:)
Ja, és megdícsérték a parfümömet. Szóval nem csak nekem tetszik.:)
Hazafelé kaptam egy telefont egy mail ügyében, amit nem kaptam meg. Ez a köcsög freemail bombáz mindenféle spamekkel, a fontos mailt meg berakja a spamak közé. Nem voltam mérges. De. 
Pénteken meló után egykori sulimba vagyok hivatalos, ahol diákújságírokkal fogok beszélgetni. Kíváncsian várom, majd mesélek!:)
Busz. Basszus... Állnak nyolcan az ajtónál, amikor le szeretnék szállni. Az ajtó nyílik, senki nem mozdul. Megkértem őket, hogy adjanak helyet maguk mellett. Nem, meztelen vállak nem voltak.:D Na, és a felszabaduló helyen elkezdtek özönleni a felszállók. Anyád. 
A jóidőt kihasználva sörözgettek egyet a Hollóban. Meg itthon is. Mostanában kicsit nagy a nyomás, meg sokat kattogok -persze nagyrészt feleslegesen-, jól esett egy kis gőzkieresztés. 
És nincsenek alkoholproblémáim. Csak ha elfogy a sör.:D
Sörözés közben messenger, négy-öt ismerősömmel ment az irka. 
Köztük egykori écsi szomszédommal, akivel évek óta nem beszéltünk, nagyon örültem, hogy hallottam felőle.
És egy gimnáziumi ismerősöm. Nem mentem el osztálytársaimmal szerenádozni. A koleszban a kajáldában tanultam-olvastam, a lány pedig odajött hozzám beszélgetni. Elköszönés után pedig visszafutott a határidőnaplójával, és elkérte a címemet. Leveleztünk. Ja, ez 14 éve történt. 
Kiderült, hogy őrzi a leveleimet. Én is az övéit. Nem tartottuk folyamatosan a kapcsolatot, volt, hogy évek kimaradtak, de azért nagyjából képben vagyunk egymásról. Azt írta, hogy én mindig meg tudom nevettetni. Azért ez nagyon jól esett, hogy ezt gondolja rólam.:)
---
Ma. Elaludtam, 6-kor keltem. Írtam főnökömnek, hogy mikor megy dolgozni. Hogy ugye megkérjem, hogy kanyarodjon el értem. Ő meg visszakérdezett, hogy miért, én nem megyek? 
Így aztán kértem egy nap szabit. Stratégiai okokból ez jól is jött, de ezt nem fejthetem ki bővebben.:)
Apám meg egyedül, busszal jött be Győrbe orvosi vizsgálatra. Nem semmi azért...
Hogy haszna is legyen a napnak, bementem a városba. 
Hm... Cipzárt akartam venni a bőrkabátomba. Egy méterárú-boltban nem kaptam, de ajánlottak egy cipőkellék-boltot, meg egy másik méteráru-boltot. 
A cipőkellékesnél ebédszünet volt, így az azzal szemben lévő másik ajánlott üzletbe tértem be. 
Lemérte a néni a kabátomat, majd odaadta a cipzárt. Amikor mondtam neki, hogy hol és mennyiért raknák bele, megkérdezte a főnökasszonyát telefonon, hogy meg tudják-e ők csinálni. Nem tudtam megmondani a saját kabátomról, hogy műbőr, vagy igazi.:D
Már a mögöttem érkező vevő is azt nézegette.:) 
Abban maradtunk, ott fogják a kabátot, és ha meg tudják csinálni, megcsinálják. Feleannyiért. Ha nem, akkor meg nem. 
Nagyon rendesek, segítőkészek voltak, nagyon jól esett.
Aztán bank. Átutaltam az E-on-nak a villanyszámlát, nem mentem be új csekkért. Az ügyintéző hölgy rá akart beszélni a netbankra. Tervben van, de ahhoz most fáradt voltam. 
A Baross úton ücsörögve meg észrevettem, hogy végigkarcoltam a telefonomat...:( Nem tudom, hogy csináltam, mindenesetre nagyon ramatyul néz ki...:/
Utána nyiratkoztam. Egy idősebb fodrász nyírt. Tegezett. Én meg hol magáztam, hol tegeztem. Egyiket sem kérte ki magának.:D
Ja: a győri lányok a legszebbek! És a Győrben tanuló, és dolgozó lányok!:) A belvárosban az egy főre jutó jó nők száma legalább kettő volt. Döbbenet.:)
Hazatérve megfürödtem, meg megettem az osztrák chilis babot. Szerintem finom.:)
Aztán csendespihenő. Mire felkeltem volna kávézni, jött a lakótársam, és főzött kávét. 
A Volkswagen meg olyan szoftvert használt, ami érzékeli, ha mérik az autók károsanyag-kibocsátását, és a mérés idejére betartatja az értéket. Amúgy meg nem. Állítólag 11 millió autót is érinthet. Durva. Kíváncsi leszek, hogy ez hatással lesz-e a győri Audi-gyárra. Nem kizárt. 
Harcsi barátommal ma 5 éve vagyunk ismerősök facebookon. Ez csak azért fontos infó, mert mi tényleg ott barátkoztunk össze. Rájöttünk, hogy egyformán hülyék vagyunk.:) Ennek örömére ma is megiszom egy-két sört. Ez csak vicc volt.:D
Ma még vacsi, tévé, net, pihi. 
Holnap meló, pénteken meló meg Fekete. Szombaton meg 3-kor lesz az ETO-meccs, előbbre hozták a Gyirmót stadionavatója miatt. Azért ez durva. 
Vasárnap majd szerintem jelentkezem. Vagy szombaton. Vagy szombaton is.
Na de mára ennyi. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: