2015. május 18., hétfő

Még nem nyertes

Hétfőn a bejegyzés megírása után szerintem már semmi különleges nem történt. Olvastam, pihentem, tévéztem... És viszonylag időben lefeküdtem, hogy valamennyire bepótoljam az alváshiányt.
---
Kedden ennek ellenére újfent nem sikerült időben felkelni. A puskámra nem sokat írtam fel erről a napról. Az viszont megvan, hogy melóben szóba került az ország-város "nevű" játék, és kollegina a felsorolás végén mindig hozzámondja, hogy PONT. Először nem értettük a dolgot. Ő sem. Aztán rájöttünk, hogy az utolsó oszlopba a gyűjtött pontokat kell(ett) írni. 
Hazafelé a buszmegállóban odajött hozzám egy jóember. Megkérdezte, melyik buszt várom, az milyen útvonalon közlekedik, mikor érkezik, stb. Egy darabig válaszolgattam a kérdéseire, majd jeleztem, hogy tulajdonképpen minden információ leolvasható ama bizonyos menetrend nevű micsodáról. Megköszönte, megnézte- majd átballagott a szemközti buszmegállóba.:)
És igen, hivatalos: az NB3-ban elindulhat az ETO, a futsalcsapat kapott hitelt a köztartozások törlesztésére. Nagyon durva, de az ETO kapcsán ekkora örömet kb. a bajnoki címünk óta nem éreztem... Úgyhogy jól telt a nap hátralevő része.:)
A Barca meg bejutott a BL-döntőbe. Emiatt sem szomorkodtam.:)
Volt lakógyűlés is. Arra pedig az érdeklődésem hiányában nem mentem el...:)
---
Szerda. Semmit nem bíztam a véletlenre, virtuális élettársamat kértem meg, hogy írjon rám viberen, hogy felkeltem-e. Felkeltem, írt, én pedig visszaírtam. Kerek volt a történet.:)
3-ig voltam melóban, ahonnan is az ETO Park felé vettem az irányt. Megkérdeztem, hogy lehet-e pótolni elvesztett bérletemet. Nos, ahhoz vezetői engedély kell. Mármint nem jogosítvány, hanem főnöki hozzájárulás, na. Nem, nem Tarsolytól.:) Akitől kell, őt viszont "ismerem", azt ígérte, a héten segít. Holnap hívom.:)
Aztán a Stadion Söröző következett. Harcsi barátommal találkoztam, beszélgettünk, hülyéskedtünk... Megbeszéltük a hétvégi miskolci utat (erre majd még visszatérek), és elkezdtük tervezgetni a második blogfilmet is. Erre majd valamikor úgyszintén visszatérek.:)
Ja és volt kávé, meg kóla is. Szily Nóra ezúttal sem volt.  A vacsorát pedig ezúton is köszönöm!;)
Hm... elég abszurd volt, hogy beszélgetés közben értesültünk róla, hogy az ETO és a Pápa mellett a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pécs NB1-es licensze is veszélybe került, ami kapóra is jöhet az MLSZ-nek a tervezett létszámcsökkentéshez. 
Nem is akkorra baj, hogy mi ebből a bohózatból kimaradunk...
Hazatérve kaja, fürcsi, tévé, messenger... 
Jaj, mekkora művészet egyszerre tévézni, viberen, messengeren csevegni, HVG-t olvasni, és mindezek közben elaludni...:D
---
Csütörtök. Nyügi- áll a cetlimen. De nem tudom, miért... Valószínűleg nyűgös nap volt. Meglehet. Meló után az Árkádba mentem. Egy volt kollegival, Dórival találkoztam. Ő itt a blogon "Dóri, a celeb" fedőnéven szokott szerepelni. 
Még anno a call centerben dolgoztunk együtt, de akkor még nem beszélgettünk túl sokat. Facebookon, viberen tartottuk a kapcsolatot, de tavaly pl. a húga esküvője "közben" futottunk össze egy puszi erejéig. 
Most viszont előre megfontolt szándékkal találkoztunk. Először elmentünk cipőt venni. Mármint én vettem cipőt, ő pedig segített méretet keresni, véleményezni, próbálni, stb. Sőt még arra is rávett, hogy ha elkopna a cipő, vigyem vissza. Amit soha nem szoktam, mert ráfognák, hogy azért kopott el, mert csámpás vagyok. Ami igaz is. Vitázni meg ugye nem szeretek.:) Ráadásul egy kedves ismerősömnél fizettem a cipőt, akiről nem is tudtam, hogy ott dolgozik.
Aztán a buszmegállóban kinyitottam a cipősdobozt, hogy megsasoljam a cipőt, a szél persze elfújta a számlát a francba... Úgyhogy ezt a cipőt sem viszem vissza...:( :)
Cipőbolt után KFC. Dórival tényleg most beszélgettünk először hosszabban kettesben, és tényleg nagyon jó fej. Nem csalódtam.:) Viberen szoktunk néha telepátiázni, ez személyesen is sikerült.:)
Dórinak egyébként férje és gyermeke van, szóval kéretik nem kombinálni!;)
Hazatérve megnéztem az ETO-Fradi női kézilabda bajnoki döntő második meccsét. 
Tizenegy év után veszítettük el hazai veretlenségünket, az FTC 2007 után lett újra bajnok. És nem viselt meg annyira a dolog... 
Hogy miért? Nem tudom... 
A focisták csődje sokkal inkább megvisel. Emellett Dórival találkoztam, több kedves ismerősömmel beszélgettem meccs közben, sőőőt pici Mark életében először gőgicsélt nekem a telefonban... Szóval nem mérgelődtem...:)
---
Péntek. Volt egy Barca-hátizsákom, ami inkább iskolatáska. Megvettem, de rájöttem, hogy nem nekem való a dizájn. Egy kollegina szerencsére megvette- az elsős kisfiának..:)
Nagyon péntek volt. Főleg, hogy a németek már második napja nem dolgoztak...
Meló után tesómmal elmentünk Lidlbe. 
A mellettem lévő kasszánál fizetett egy kollegina, aki órákkal korábban mondta, hogy ő is valamelyik Lidlbe megy délután. És nem beszéltünk össze.:)
És összefutottunk egy munkatársunkkal is, akit tesóm régről ismer, de most nem ismerte meg. Ezt jól megmondtam. De legalább már megint megismeri.:)
Aztán ETO Park, lottó, tippmix... 
Tesómmal lakótársamat vártuk, volt egy kis megbeszélnivalónk. 
Ő nem jött meg időben, Harcsi viszont egy kávéra felnézett. 
Majd tesómmal együtt távoztak. Én pedig kolleginám ajánlására az Üvegtigris 2-t néztem a FEM3-on. Miután megtaláltam a FEM3-at...XD
---
Szombat. Úgy volt, hogy a hétvégét Miskolcon töltöm, Harcsi barátom párjáéknál, és ha már ott vagyok, kimegyünk a Diósgyőr-ETO meccsre is. 
Ez végül elmaradt. A fogam is fájt, nem akartam ott gyógyszerrel tömködni magam, meg aztán lakótársammal is beszédem volt, amit csak szombat délután sikerült megejteni. 
De a vasútállomásra kikísértem Gergőt, ott pedig összefutottunk egy kolléganőmmel. Akivel épp előtte beszéltünk messengeren. Misztikus volt.:)
Szóval csökkentett üzemmódban telt a szombat. Pihentem, olvastam, tévéztem, mostam. Meg lasagnét sütöttem ebédre.:D
Este pedig vonatját lekéső kolleginában tartottam a lelket-online...:)
---
Vasárnap. Zacskóleves ebédre, meg minipizza. Emellett alvás, olvasás, tévé, messenger. Mást tényleg nem csináltam...
Ja: két kedves ismerősömnek is szülinapja volt. Pár év eltéréssel egy napon születtek. És mindig ledöbbenek, hogy két ennyire különböző emberkének hogy lehet azonos a csillagjegye... De mindkettőjüket nagyon szeretem. És gondolom ezt minden évben le is írom ezidőtájt...:)
Ja: Diósgyőr-ETO 4-1. Sajnos ez már nem oszt, nem szoroz... Szomorú ez az egész...:(
Knézy meg egy faszkalap. Bocsánat, ennyit hadd engedjen meg az alkotói szabadság!:P :D
---
Ma elvileg ugye Miskolc okán voltam szabin. Gyakorlatilag meg nem mentem be, ha már ki volt írva. Hogy valami hasznosat is csináljak, elindultam reggel postára csekkeket feladni. 
A Feketénél lévő tanpostára terveztem menni, de sajna 14-es helyett a 15-ös buszra szálltam fel. Persze leszállhattam volna az ETO Parknál, ahol ugye ugyancsak van posta, de nem tettem. 
Jópár éve már egyszer jártam így, akkor tetéztem a bajt azzal, hogy leszálltam a kenyérgyárnál. Hóban. Pazar volt. 
Most viszont már emlékeztem, hogy ez egy körjárat. És reménykedtem, hogy jól emlékszem. Jól emlékeztem.:) 
Viszont azt hittem, az Ipari Parkból sosem érünk ki. Hatalmas. Baszott nagy. 
A Révai utcában szálltam le, feladtam a csekkjeimet. Majd beálltam újságért. Az eladó nem volt sehol. Mindenki türelmetlenkedett. Én nem. És erre megérkezett az eladócsaj. Szőke, copfos-hajráfos. Hajráfos. Ez milyen szó már?:D Szóval amolyan Magyar Rózsa-feeling.:) Mondom akkor már megnézetem vele a lottómat, meg adok fel eurojackpotot. 
A lottót még holnap sorsolják valami plusz nyereményért. Az eurojackpotra meg azt írta ki a gép, hogy "még nem nyertes". Mert az ehetit nézettem meg...:) Ááá biztos nem nézett a csaj hülyének...:)
A vasútállomáson meg vettem egy könyvet. Az RTL Klub XXI. század című műsorából készült könyv második kötete 3000-ről volt leárazva 790-ra. Elhoztam. Itthon derült ki, hogy 2008-as kiadás... Hogy erről én miért nem tudtam?:O Olvasmányos, érdekes, teljesen jó könyv.:)
Hazatérve leültem a konyhában kávézni, és abban a pillanatban rám írt messengeren egy régi ismerősöm. 
Huh... IRC-n ismertem meg őt is, és arról nevezetes, hogy máig ő az egyetlen lányismerősöm, aki nálam aludt. A sógornőmet most ne számoljuk bele, mert ő ugye más..:) Facén is négy éve irkáltunk utoljára, amúgy meg van már 10 is. A találka meg 13...Döbbenet...:D
Lehet, hogy írtam már, de kezdem úgy érezni, hogy be van kamerázva a lakás.XD Csomószor kapok úgy üzenetet, hogy éppen hazaérek, éppen leülök a gép elé, éppen végzek a fürdéssel, stb. Misztikus. Sőt, kissé utopisztikus.
Ma már csak fürcsi-vacsi-tévé. 
Holnap német. 
Meg bérletet intézek. 
Szombaton egy ideig az utolsó NB1-es hazai bajnoki a Pécs ellen. Abba kicsit belehalok szerintem... 
A BL-döntő napján meg hastáncbemutatóra vagyok hivatalos. 
Mindenki nyugodjon le a p*csába: csak néző leszek!:)
Na de mára ennyi is voltam. 
Jók legyetek!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:)

Nincsenek megjegyzések: