2016. december 1., csütörtök

Nagy változások előtt

Kedd. A bejegyzés megírása után szerencsére nem felejtettem el gázóra-állást diktálni. Emellett kaja, tévé, és pihi volt a program.
---
Szerda. Tervben volt, de nem mentem át a háziorvoshoz. Éledeztek, készülődtem, aztán elmentem a kórházba. Gyógytorna-fizikoterápia kombó. Aztán egy kedves ismerősömmel elmentünk Lidlbe bevásárolni.
Hazatérve kis pakolászás, kaja… Aztán jött kollégám, kimentünk Écsre. Vett apámtól egy boroshordót. Jól haza is hozott, itthon lakótársammal kávéztunk, dumáltunk, aztán el is telt a nap.
---
Csütörtök. A háziorvosnál indult a nap. Kaptam táppénz-papírt, recepteket, és ha már ott jártam, influenza elleni védőoltást is. A szuri után tartottam egy szúrópróbát a táskámban, kiderült, hogy nem pakoltam el az összekészített csekkeket, így aztán haza kellett jönnöm, hogy el tudjak menni postára. Közben hívott Harcsi barátom, így a tervezettnél egy busszal később jutottam el a kórházba. A kezelések után elmentem a büfébe, egy nagyon kedves leányzó volt szolgálatban.:)
Egyébként azon gondolkodtam, hogy kire emlékeztet a gyógytornászom. Valahogy beugrott egy volt kolléganőm, akiről azt mondták, hogy amint meglátom, belezúgok. Így lett.:) Hehe..XD Ezesetben persze szerelemről szó sem volt/van, mindenesetre egészen biztosan az ő kezét fogtam a legtöbbször. Anyut nem számítva persze…:)
A kórházból –mily’ meglepő…- postára mentem, csekkeket adtam fel.
Hazatérve apámnak intéztem valamit, meg voltak kisebb németes segítségnyújtások. Emellett ruhaszárítót pakoltam, mostam, teregettem. 
---
Péntek. Apró örömök az életben: le tudtam nyírni mindkét kezemen a körmeimet. Bár kicsit trükköznöm kellett. Közben pedig a rádióban hallottam egy nagyon jó számot a Győr Pluszon. Fürdés után rágugliztam a dalszövegre, megtaláltam, és meg is osztottam a zenét. És a sztorinak még folytatása is lesz..:)
Délelőtt ugye kórház, aztán hazajöttem, semmittettem, pihengettem.
---
Szombat. Koránkelés, készülődés… Aztán jött Gergő, és megittunk egy kávét. Majd elindultunk a Feketébe.
Ahogy már említettem, a konduktív csoport, azaz "Gabi néni csoportjának" 25 éves jubileuma alkalmából volt egy kis ünnepség. Filmvetítés, visszaemlékezések, beszélgetések, kaja, nosztalgia… Találkoztam a suli alapító igazgatónőjével, aki 1992-ben felvett engem a Feketébe. Még arra is emlékezett, hogy Pesten egy évig angolt tanultam, így egy nyár alatt utol kellett érnem leendő osztálytársaimat németből. Azért ezen lefagytam, de nevezhetjük nyugodtan elérzékenyülésnek is.
Azzal is újfent szembesülhettünk, hogy mi „nagyok” a csoportba járó mai gyerekek és szüleik számára valamiféle példaképek vagyunk. Ez azért ugyancsak nem semmi érzés…:$ Szóval egészen megindító délelőtt volt, jó volt így összejönni.
A Feketéből a plázába mentem. Szemezgettem a tippmix-kínálattal is, csak a magyar meccsekre fogadtam, el is szállt a szelvényem. A lottó is.
Itthon kaja, meg F1-időmérő… Közben egy leányzó reagált a pénteken megosztott zenére. Mostanában nyilvánosra vannak állítva a bejegyzéseim, szóval bárki kommentelhet, reagálhat… Nagy meglepetésemre éppenséggel maga a dal előadója volt az, és kommentben meg is köszönte, hogy a zenéjét hallgatom. Valahogy nagyon megfogott ennek a dalnak a hangulata, per pillanat ez a csengőhangom is. 

Aztán kiballagtam meccsre a stadionba. 4-0-ra nyertünk a Csepel ellenében, a végeredmény simább is lehetett volna. És végre úgy nyertünk, hogy az Érd és a Kaposvár botlott közben. Szombaton a Kaposvárt leszakíthatjuk, és végre az Érd is lőtávolba kerülhet.
Hazatérve nem maradt el a levezető sör, aztán pedig alaposan bekajáltam a nagy izgalmakra.
---
Vasárnap. A nap a kávé(k) mellett egy fergeteges telefonbeszélgetéssel indult.:) Aztán pihi, kajarendelés, Forma-1. Rég vártam ennyire futamot, mint az Abu Dhabiban rendezett nagydíjat. Az történt, amit vártam: Hamilton a futamot, Rosberg a VB-t nyerte meg… Jaj, de ezek a „szurkolói” kommentek kiakasztóak, mármint ezek a Rózsika vs. Feka-szócsaták annyira gyermetegek, hogy az elképesztő…
A Forma-1 közben meglátogatott Kira. Beszélgettünk, hülyéskedtünk, segített elpakolni az Écsről behozott „csetreszeket”…. Éééés hosszú évek után újra puding került a pudingos tálkákba! Köszönet érte!:)
Este pedig a szomszéd sráccal fogyasztottunk el egy búcsúsört, annak apropóján, hogy ideiglenesen külföldre teszi át székhelyét.
---
Hétfő. Nagyon szarul aludtam, így a fél éjszaka rádiót hallgattam, pont mint a kórházban anno… A kórház után el akartam menni gyógyszertárba. A plázában vettem kaját, sőt könyvet is, de az csak a buszon jutott eszembe, hogy a recepteket elfelejtettem kiváltani.
A nap hátralevő részében kaja, döglés, és este természetesen Kék fény.
----
Kedd. Szar alvás, hülye álom… 
Gyógytorna és fizikoterápia előtt végre nem felejtettem el kiváltani a gyógyszereimet. A kórházhoz tesóm értem jött, elmentünk bankba ügyintézni. Közben hívtak egy másik bankból is. A személyes ügyintézés nem járt teljes sikerrel, december 6-án vissza kell mennem. A telefonos ügyintézés sem járt teljes sikerrel, egy formalapot ki kell nyomtatnom, majd kitöltés után beszkennelve visszaküldeni. Voltunk a Dunakapu téri parkolóházban. Nem parkolni: pisilni.XD
Az ETO Parkból hoztunk nekem ebédet, jaj, igen aranyos volt a pultoslány.:)
Tesómmal még picit dumáltunk, meg elhozta a kedvenc écsi párnámat..:) Amit le is teszteltem, mert egy kis csendespihenő következett.
Aztán stadion. ETO-Vasas a Magyar Kupában. 3-2-re kikaptunk, a kiesés ellenére vastaps kísérte az öltözőbe a srácokat. Azt is megértük, hogy a Nemzeti Sport az NB3-as gárdát kritizálja, hogy tartalékosan áll fel az NB1 listavezetője ellen. Mégis majdnem mi jutottunk tovább, tényleg kevésen múlott a szenzáció.
Megdöbbenéssel fogadtam a brazil Chapecoense csapatának tragédiáját. A gárda repülőgépe Kolumbiában zuhant le, épp az Atlético Nacional elleni Copa Sudamaricana döntőjére tartottak. A csapatnak 19 játékosa veszett oda, hárman pedig súlyosan megsérültek. Felfoghatatlan az a fájdalom, amit a rokoknok, barátok, szurkolók érezhetnek.
Mi az ETO NB1-es kizárását is megsirattuk, de egy ilyen eset ép ésszel felfoghatatlan…
Meccs után hazatérve egy levezető sörike után vacsi, majd fekvés következett. 
---

Szerda. A szokásos reggeli készülődés után kórház, a megszokott menetrenddel. Utána tesómékkal kimentünk Écsre. Kaja, aztán pakoltunk-rendezkedtünk. Nagyon durva volt látni a kiürült szobákat, meg Muci néni is átjött elköszönni… Valami menthetetlenül véget ért…
Tesóm kivitt a buszmegállóba, apám pedig az este folyamán egy idősotthonba költözött.
A buszon a változatosság kedvéért egy biztosítótól hívtak fel. Mókás: mivel buszon voltam, az adatvédelmi törvény értelmében nem tájékoztathatott arról, hogy miért keresett-engem. Nem voltam ideges, ááá…
Hazatérve lakótársammal kávéztunk, meg volt pár telefonhívás, és bedöglöttem az ágyba. Még vacsorázni se volt erőm…  
---
Ma. Úgy keltem fel, hogy kb. semmit nem aludtam. Olvastam, tévéztem, rádióztam egész éjjel, kattogott az agyam.
Nagy nehezen azért bementem a kórházba, a buszról leszállva egy jó nagyot zakóztam.
Amíg vártam a gyógytornászt, egy fitnesz-szalaggal bohóckodtam. Így aztán ma egy fitnesz-szalaggal tornáztunk. Egy élmény volt…:) A fizikót az étkezőben ejtettük meg, mert csak ott volt hely, közben egy jót dumáltunk.:)
Egy kis helyzetjelentés: a könyököm egyre jobban nyúlik, és már egyre kevésbé fáj. A kézfejem még messze van a tökéletes. De a csuklórögzítőt már itthon nem hordom-csak gépeléskor… És ma végre a hüvelykujjam is megmozdult fizikoterápia közben.
Apám akart behozatni súlyzót, per pillanat kb. az az egy dolog tilos, de a gyógytornászom szerint olyan sokat nem kell rá várni.:)
Büfé. Úgy összefutottunk egy kedves ismerőssel, mintha megbeszéltük volna, komoly volt!:)
A büfés lánynak meg útban voltam, helyet kért, közben „édeském”-nek szólított. Először nem mozdultam, azt hittem, a mellettem álló srácnak szólt.:) Érdekes, az valahogy jobban zavart, amikor a szomszéd banya „arany virágszálam”-nak hívott.:)
Hazatérve kávé, majd csendespihenő, egy jó két órát aludtam. Azóta pötyögök, jó két órája.
Valamit enni kéne, ma csak két szenyát sikerült eddig betolni az arcomba.
Holnap kórház után lehet, hogy megyünk Écsre. Szombaton meccs, és aznap elköltözik a lakótársam is. Két év után…
Jövő héten már kell mennem háziorvoshoz, a melóba is szeretnék benézni, meg ugye van több függőben lévő intéznivaló is.
Nem vagyok jól… Nem gondoltam, hogy az écsi „búcsú” ennyire mélyen fog érinteni, tolulnak az emlékek… Meg Peti is… Pár hétnek indult, két év lett belőle, fura lesz megint tök egyedül… Azért vele is van sok közös sztori, poén…
Karácsonyi hangulat, mi? Hát persze…XD Nem tudom kivenni a fát a szekrényből, de igazából helye sincs.
Idén valószínűleg marad dobozban. Attól még nem leszek jehovista…
No, de mára ennyi voltam!
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!;) 

Nincsenek megjegyzések: