2016. szeptember 1., csütörtök

Van Persil

Péntek. A bejegyzés megírása után semmi extra. Pihi, tévé, pesztós melegszenya. Avagy megkezdtem évi rendes szabadságomat. Évi rendes, de ki ő, ugyebár?:)
---
Szombat. Korán keltem, fürödtem, pakoltam, majd a Mátyás téren találkoztam tesómékkal. Szokás szerint a piacon indítottuk a napot. A megszokott kolbászosunk sajna szabadságon volt, így egy másiknál kajáltunk. Nem volt rossz, csak egy kicsit más. És ettem velős pirítóst is, szerintem életemben először. És igen: hekket még soha nem ettem...:) A kávé is megvolt, de nem a kopasz úrnál, hanem egy fiatalembernél, aki elmondása szerint a rokona. Most tudtuk meg, hogy családi vállalkozásban működnek.
Bolt. Egy hölgyemény szeme megakadt pici Markon, és az ő Metallica-pólóján.:)
Annyiban formabontóak voltunk, hogy ezúttal nem hazajöttem, hanem mentem tesómékkal Ausztriába, az osztrák ellenőrzések miatt kialakult dugó okán kisebb kerülővel. 
A sógoroknál is boltban indítottunk. Mindig ledöbbenek, milyen hatalmas a választék a kinti üzletekben. Meg azon is, hogy milyen lazák az emberek. Egy jóember ki akarta dobni a szemetesbe a blokkját, de nem talált bele a kukába. Lehajoltam, hogy kidobjam, de közölte, hogy nem szükséges, mert ő éppen játszik. Így visszapasszoltam neki: másodszorra már nem hibázott. 
Tesóm és sógornőm nem szereti a dinnyét. Markkal viszont a nagyszülei megkedveltették. Így esett, hogy magyar kersztfiammal Ausztriában spanyol görögdinnyét majszoltunk!:) A vacsora pedig lecsó volt. 
Játszótérre is elmentünk. Mivel tesóm éjszakás volt, a fürdetés és altatás után sógornőmmel elkezdtünk egy filmet. De elálmosodtam, úgyhogy félbehagytuk. Elalvás előtt azért még olvastam egy kicsit, Ambrus Attila, azaz a viszkis rabló könyvét. Hát, nem semmi egy olvasmány!:)
Ja: az ETO hazai pályán 2-1-re kikapott az Érdtől. Elkeserítő. Bár -sajnos- annyira nem rázott meg a hír...
---
Vasárnap. Ha tesóméknál vagyok, mindig rengeteget alszom. Most is ez történt. Aztán délelőtt játszótér, majd ebéd: isteni finom húsleves, meg borsos tokány. Forma-1, Belga Nagydíj. Esküszöm, meg nem mondom, ki nyerte, guglizni meg nem akarok. Talán Rosberg? Igen, ő. Verstappent meg sokan bírálják túlzottan agresszív stílusa miatt... Én meg olvastam, aludtam... 
A futam után kirándultunk egyet.Mivel bátyám újfent éjszakás volt, Markkal, Edittel, és az ő nagyobbik öccsével túráztunk egyet, a Liechtenburg-ot látogattuk meg Maria Enzersdorfban. Nagyon szép hely, de legalább ekkora élmény volt, hogy másfél éves keresztfiam is ott sétált velünk, és jókat bohóckodtunk. Természetesen Markról is készültek fotók. De szerintem blogom olvasóinak 99,9%-a ismerősöm facebookon, ide nem fogok feltenni róla fényképeket. Médiamegjelenéseit egyébként anyukája intézi. Meg aztán nem akarom megkockáztatni, hogy Mark pár év múlva leharapja a fejemet, hogy körösztfater teleplakátolta vele a zinternetet.:)
Kellemesen elfáradva tértünk haza, és este pedig sikerült végignézni a Hogyan legyünk szinglik? című mozit. Abszolút pozitív csalódás volt a film, mármint én ilyen ökörködős vígjátékot vártam. Nem az volt. A legfőbb tanulsága pedig az volt, hogy lehetőség szerint ne legyünk szinglik, természetesen...:)
Egyébként két rég nem látott ismerősöm is írt, hogy a közelben vagyok, nagyon jól esett.:) 
---
Hétfő. Hm... Azt már megszoktam, hogy valaki hiányzik. Az, hogy álmomban az anyukájával beszélgetek, azért már kemény. Pedig tényleg nem nagyon gondoltam rá. Mármint az anyukájára.XD Délelőtt shoppingoltunk Edittel és Markkal. Mivel tesóm vasárnap éjszakás volt, aludt, nem tudott velünk jönni. 
Hazatérve pihi, ebéd, és megírtam a blogos puskacetlimet. 
Aztán úgy volt, hogy tesómmal elvisszük Markot játszótérre, de épp csöpögött picit az eső, így egy bútorbolt játék-részlegét vettük célba. A kisfiút nagyon megbabonázta egy elektromos Audi TT, haláli volt, amit művelt vele/körülötte.:)
Aztán hazatértünk. Mivel tesóm nem volt éjszakás, sörrentettünk is egyet. Edit pedig életében először kuglófot sütött, nagyon finom lett. Most tök hirtelen beugrott, hogy Anyámon és Nagymamámon kívül ki sütött nekem korábban kuglófot... Hát az tán igaz se nem volt... 
Edit egyik öccse, és az ő párja is átjött, jó kis este volt. Utóbbinak egyébként megígértem, hogy meg fogok nézni egy filmet. Meg is nézem, és majd beszámolok róla.
Amikor a fiatalok hazaindultak lekísértem őket. A lány egy pillanatra lefagyott, amikor hirtelen kinyitottam az övtáskámat, és elővettem a cigimet. Érted na, nem fejtem ki bővebben...XD Egy pöttyet lelkiéletet is éltünk, de tűrésen belül maradtam, lájtos este volt.:)
---
Kedd. A hazaindulás napja. Délelőtt ejtőzés, majd játszótér. Mark nem volt hajlandó magán hagyni a napfénytől védő kalapját, így aztán hazaindultunk. Persze közben az atya is szív megenyhült, így betértünk egy másik játszira. Persze ott már kalapban volt a gyermek.:)
Hazatérve összepakoltam, ebédeltünk finom főzeléket, majd elindultunk az S-Bahnhoz. Hamar beértem Wien Hauptbahhof-ra. Belőttem magamnak a vágányt, ahonnan indul a vonatom, és még arra is maradt időm, hogy befussak egy könyvesboltba. Mert hát olvasni is szoktam, csak az a sörrel ellentétben nem látszik meg rajtam.:)
A vonaton hasznát vettem a sok pornófilm-nézésnek. Odajött egy kínai hölgy, megkérdezte, szabad-e a hely. Én pedig mondtam neki, hogy "Yes, you can stay here." Zseniális. Emellett cseh pornót is szoktam nézni, bár abból egyelőre nem sok maradt meg. A sztacsi (=elég), punicsku (=na mégis mi lehet?), valamint csúra (=khm... ez a pisilés valamiféle ragozott alakja lehet...) kifejezésekkel nem sokat lehet kezdeni.:)
A vonaton egyébként zenét hallgattam, pedig ugye olvasnivalóval is el voltam látva. Nagyon hamar Győrbe értünk. 
A pályaudvaron vettem Sportot, meg vizet. 
A 14-es buszon meg összefutottam egy kolleginával, akinek a lánya osztálytársa Kingának és Kirának. Meg egy lánnyal, aki nemrég kis híján hozzám költözött. 
Hazatérve kicsit izgultam, mert nem voltam benne biztos, hogy van itthon mosószerem. Azt mindig tesómék hozzák Ausztriából, eddig talán egyszer kellett itthon vennem. De megnyugodtam: van Persil. Ő pedig itt Robin van Persie. Roppant vicces vagyok!:)
Hazatérve kávé, pakolás, net, és el is telt a nap. Lakótársam sajnos elfelejtett nekem hétfőn Sportot venni, így nincs meg a retro-melléklet. Szerencsére kedves szurkolótársam, Üveges Bandi már hívott, hogy a következő meccsre hozza. 
Valamiért igen szarul aludtam, hajnali 3-kor még fent voltam. Aztán azért csak sikerült álomba szenderülni.:)
*
Ausztriában megismertem egy leányzót. Csak sógornőm és tesóm ismeri, illetve Harcsinak és lakótársamnak már meséltem róla. Szép, aranyos, kedves, és mozgássérült... Valamint az egyik kedvenc női nevemet viseli. Mondjuk hülyén is venné ki magát, ha közölném, hogy megismertem egy osztrák lányt, Dezsőt... 
Ha eljön az ideje, be/meg fogom mutatni.:)
*
Szerda. Viszonylag későn keltem, a délelőtt dögléssel telt. Aztán lementem a buszmegállóba, de épp arra járt kollégám, és elvitt a plázához. 
Először a Scitec boltba mentem, mert ott lehetett megvásárolni a Hunveliable feliratú pólót. Amit úgy volt, hogy neten rendelünk meg, aztán mégsem rendeltük meg. Kedden eladták a méretemben az utolsót... Nem, nem gondoltam rá, hogy szólok Roxinak, hogy ugorjon be, és kérdezze meg nekem...:( Amúgy de... Na, de már mindegy...
Aztán ebéd a plázában, meg bolt, aztán elmentem égőket venni. Persze útba esett a Fehér Holló, így visszafelé betértem, és ittam egy zöldalmás limonádét. Esküszöm, trollkodásnak éreztem. Amúgy nagyon finom volt.:) És még kávéztam is.:)
Két ismerősömnek jeleztem, hogy a Hollóban vagyok. Egyiküknek pár perccel késtem le közeli munkahelyén eltöltött szünetét, másikuk pedig nem is olvasta az üzenetem, de összefutottunk, miközben ballagtam a buszra.
Busz. Szórakozottan magam mellé tettem a buszon a táskámat. Tahóság, aláírom. Pár másodperc múlva azt láttam, hogy egy nő ráül(!). Nem vagyok agresszív alkat, de azt hittem, felrúgom...
Itthon már semmi extra nem volt, pihentem, olvastam, tévéztem. Pont, mint aki szabin van.  
Ja, és erősítések az ETO-nál az átigazolási időszak legvégén: Beliczky Gergő Gyirmótról, Magasföldi József pedig Mosonmagyaróvárról érkezik. Sok sikert nekik! És persze magunknak...
---
Csütörtök. Hamar felébredtem, kicsit sajnálgattam melóba induló munkatársamat, és ittunk egy kávét. 
Aztán bementem a városba. Dohánybolt, meg Reál. 
Itthon vettem észre, hogy két Magyar Nemzetet vettem... Beszarás... 
A Honvéd ligetben elkortyolgattam egy TopJoyt, meg egy citromos mutyit. 
Odajött hozzám egy néni, hogy adjak neki egy kis pénzt, mert fáj a lába. Felmutattam neki egy sárga lapot. Na jó nem, csak a bénakártyámat. És megkérdeztem tőle, hogy nekem vajon ki ad egy kis pénzt. Elnézést kért, és továbbállt. Érdekes ez a magyar nyelv, mert hát nem állt ott tovább, hanem távozott. 
Meg egy srác is akart pénzt kérni. Nem értettem mire. Meg hát suliban kellett volna lennie. 
És Győrben vannak a legszebb lányok. Vagyishát Győrben is szép lányok vannak.  Szerelmes is lettem vagy nyolcszor.:)
Egyébként baromira adja a feelinget, amikor egy lassú számot hallgatsz, és ellibben előtted egy szép csaj. Ahogy Fodor Ákos írta vala: Mikrománc.:)
A dal pedig ez. Csudazene, nem tudok mást mondani.:)

Egyébként... A legjobban hiányolt lányt nyugodtan nevezhetjük szépség-ideálnak. Kinézet, stílus... Mindegy is... 
Aztán hazajöttem, azóta pötyögök. 
Mindjárt lasagnét sütök, majd semmitteszek. De lehet, hogy mást is. 
Holnap lehet megyek élményfürdőbe, de nem tuti. Meg elvileg szó van egy kis céges összeröffenésről is, de még az is kérdőjeles. 
Szombat Écs. A többi meg majd alakul. 
*
Az ember fia nyilván azért ír blogot, hogy olvassák. Nem semmi, hogy már elmondhatom, hogy van egy stabil, nagyjából másfélszáz emberből álló olvasóközönségem, a "roxis" posztot pedig egy kattintás választja el a 700 (!) megtekintéstől.  Persze nem fogom még egyszer megbántani, hogy ekkora olvasottságot produkáljunk!:)
De viccet félretéve: azért ez tényleg nem semmi. Az mondjuk érdekelne, hogy az embereknek tetszik is, amit írok... Persze ez csak költői felvetés volt, hangosan gonolkodtam.:)
*
Mára pedig ennyi voltam, jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Puszik, pacsik, éljenek a csajok!:) 

Nincsenek megjegyzések: