2009. július 30., csütörtök

Tevepata

Tanult kollégám hívta fel a figyelmemet a címben szereplő kifejezésre. Miszerint eddig tiszta tudatlannak érezhette magát, mert nem ismerte a kifejezés "másodlagos jelentését".
Pedig a témának a wikipedia angol nyelvű változata külön szócikket is szentel. A tevepata - angolul cameltoe - szó másik jelentésével egyébként én sem voltam eddig tisztában, így nyomoztam egy picit. A kiindulási helyzet nyilván ugyebár ez: a sivatag hajójának nevezett teve nevű állat patája a maga szőrös valójában: És az "átvitt értelem"? Magyar nyelven egy "definíciót" találtam, valahogy így hangzik: a "szűk farmerből szinte az arcodba robbanó és kéjes nedvességével teleszóró 5 méterről pacsit adó vagina". Na, ez azért így kissé erős, de a lényeg talán benne van. Mondjuk valami ilyesmire tessenek gondolni:




















Hogy a meghatározás nem teljesen helytálló, ékes bizonyíték az alábbi kép. Igazi magyar "férfi-celeb-tevepata", "tulajdonosa" Sas József humorista.















És erről eszembe is jut egy vicces történet. Még teleshopos pályafutásom alatt reklámjaink főszereplője, az "atyaúristen és példakép" Horst Fuchs - ugye Neked is ismerős? Egy képet szerintem ő is megér...:) - tartott nekünk termékbemutatóval egybekötött fejtágítót. A bemutatót a magas létszám miatt két részletben tartották meg, én a másodikba kerültem. Az első után a lányok kuncogva, vagy inkább szánakozó röhögéssel jöttek ki. Egyikük mondta nekem, hogy majd nézzem meg, Fuchs bácsi nadrágja bevág a zacsiba. Mondom nézegesse Fuchs bácsi ölét az, akinek két anyja van... Aztán az előadás során mégiscsak vetettem oda egy sanda pillantást. És valóban... Akkor még nem tudtam, hogy egy "tevepata" tárul épp szemeim elé. :)
Jó pap is holtig tanul. Én meg aztán főleg. Lassan 29 éves leszek, de még mindig tanulok új dolgokat. És meg is osztom őket a kedves olvasóval... :)
Annyira, de annyira kiváncsi vagyok, hogy másnak is újdonságot jelent-e ez a "szűk ruha alól kidudorodó micsodát" jelölő kifejezés, vagy csak kollégám és én voltunk ennyire tudatlanok... Hihetetlen... :)

Nincsenek megjegyzések: